Moskvina on endine vanglatöötaja, kes on seitse aastat töötanud mitmes kinnipidamisasutuses, sealhulgas Murru vangla vangistusosakonnas. Haapsalus elav Moskvina nägi piirkonnapolitseiniku otsimise kuulutuses võimalust ja kuna sisekaitseakadeemias omandatud haridus võimaldas pärast täienduskursust töötada ka konstaablina, otsustas ta selle koha vastu võtta.

Töö mõni kord nädalas

Risti konstaablijaoskonna piirkonnavanem Kiur Klippberg tunneb senini hämmastust, kuidas Lihulast maaliti meedias pilt otsekui linnast, kus pärast piirkonnapolitseiniku kadumist seadused enam ei kehti ja pätid võimutsevad. Politsei silma alt ei ole Lihula kunagi ära olnud.

Ka nüüd, kui suure kära saatel on linnas taas politseinik, ei hakka too pidevalt Lihulas olema, vaid käib seal mõne korra nädalas. Iga tööpäev algab tal siiski Haapsalus, nagu teistelgi piirkonnapolitseinikel. „Lihula jääb Risti konstaabliteenistuse alasse, mis on sisuliselt terve Läänemaa, kui Haapsalu ja selle ümbruse vallad välja arvata,” selgitab ta. „Minuga koos on piirkonnapolitseinikke selle maa-ala peale nüüd viis.” See ongi kogu ressurss.