Steinfeldti esindaja vandeadvokaat Alar Eiche sõnul sisaldab raamat valeväiteid, millest avalikkus võiks järeldada, et Steinfeldtil on olnud Oksmaaga (22) seksuaalsuhe.

"See trükis kahjustab pöördumatult Steinfeldti õigusi ning tekitab talle korvamatut moraalset ja materiaalset kahju," märkis Eiche.

Raamatu arestimise üheks põhjuseks on TV 3 telesaates "Täna õhtul Alex Lepajõega" Oksmaa antud intervjuu, kus ta kinnitab, et raamatus räägitakse tema väidetavast seksuaalsuhtest Steinfeldtiga.

Raamatutiraaži arestimisaktile kirjutas kolmapäeval alla OÜ Siga ja Kägu ainuomanik ning juhatuse liige Eva-Johanna Einama. Algselt pidi Oksmaa raamatu esitlus toimuma neljapäeval.

Eihce sõnul on linnakohtu registriosakond teinud selle osaühingu sundkustutamise määruse, kuna firma on jätnud mitmel aastal esitamata oma majandusaasta aruanded.

Linnakohus keelas kolmapäeval oma määrusega Oksmaa raamatu väljaandjal või sellega seotud isikutel igasuguste tehingute ja toimingute tegemise, mille tagajärjel võiks see trükis tulla avalikku käibesse enne jõustunud kohtuotsust.

Steinfeldt on kohtusse kaevanud ka Ajakirjade Kirjastuse, kelle väljaantavas ajakirjas Kroonika seati Steinfeldt Oksmaa väidetele toetudes pedofiiliakahtluse alla.

Mullu suvel ja sügisel Kroonikas ilmunud artiklites rääkis Oksmaa Steinfeldti väidetavatest seksuaalsuhetest temaga, kui Oksmaa oli veel alaealine.

Steinfeldt peab Kroonikas avaldatut oma au ja väärikust alandavaks ning tahab, et kohus kohustaks Kroonika väljaandjat klantsajakirjas ümber lükkama teda laimavad väited.

Kohus kuulutas 20. jaanuaril Steinfeldti ja Kroonika kohtuprotsessi kinniseks, sest istungitel puudutatakse Steinfeldti eraelu.