Pealtnäha tavaline teadaanne peidab endas aga seadusekonksu, mis mustvalges maailmas peegelduks sõnapaariga „hall tsoon” ehk seadus on sõna-sõnalt justkui rikutud, aga seaduse mõte on rikkumata. Nimelt keelab seadus rangelt kohtutäituril olla tegev muul ametialal ja ka muus ettevõttes kui kohtutäitur ja pankrotihaldur, ent näiteks Vladimir Kutšmei on omanik ettevõttele MVF Consult OÜ.

Eesti Päevaleht juhtis seepeale tähelepanu nii Kutšmeile, kohtutäiturite kojale kui ka justiitsministrile, ent täpset vastust, et mida rikutud seadusega ja seda teinud kohtutäituriga peale hakata, ei tulnudki. Küll lubas kohtutäiturite kõneisik Mati Kadak pöörduda justiitsministeeriumi poole. Ja pange nüüd tähele – mitte selleks, et teatada seaduserikkumisest, vaid muuta seadus kohtutäituritele lõdvemaks.

„Lisaks eelnevale märgime, et antud piirang on ebaproportsionaalne isiku suhtes, kes on määratud kohtutäituri asendajaks kehtiva kohtutäituri seaduse järgi (kellele ei laiene kohtutäituri seaduse § 106 lg 1), kuivõrd ta võib olla valdavalt rakendatud muu tegevusega. Leiame, et kuivõrd asendus on reeglina ajutine, siis on riivatud tema põhiseaduslik õigus tegevusala vabaks valikuks,” seisab Mati Kadaku kirjalikus vastuses. Tõlge kõlab umbes nii, et kokku on keeratud väike käkk, aga palume ministeeriumil asja siluda.