“Ma ei saanudki aru, kuidas ta selle rolli tegi. Mingit erilist valmistumist ma ei näinud. See on müstika, kuidas tal roll sünnib, ta on filmitegemises ikkagi proff,” räägib oma kollegist Tõnu Kargist tema garderoobikaaslane Eesti Draamateatris Taavi Teplenkov.

Teplenkov mängis kõrvalosa “Detsembrikuumuses” ja sai ühiste filmivõtete ajal näha, kuidas garderoobikaaslane oma tööd tegi.
“Filmitegemises oli ta hoopis teistsugune kui teatris. Siin teatris on ta on ta põhjalik, istub osaraamatu taga, töötab teksti läbi. Võtteplatsil oli ta hoopis teistsugune.”


Hetkel Taavi Teplenkovil ja Tõnu Kargil ühiseid etendusi pole, kuigi minevikus oli neid õige mitu. Sellest hoolimata saavad garderoobikaaslased omavahel ikka kokku.

“Ta on muhe garderoobikaaslane,” ütleb Teplenkov. “Meil on ikka olnud juttu tehtud töödest. Ta on rääkinud harva minu tehtud rollidest, kuid kui seda teeb, siis kõlab tema suust nii kiitust kui laitust. Mõnikord on olnud sellist juttu valus kuulda, kuid alati olen pidanud tunnistama, et mu töö kohta öeldu on täpne ja õige.”


Taavi Teplenkovi arvates on ta garderoobikaaslasel üks eriline ja veidi kummaline isiksuse eripära. “Tal on väga tugevasti väljaarenenud eneseiroonia. Vahel viskab ta enda kohta selliseid nalju, et paneb kohe mindki järele mõtlema. Need naljad on ikka väga erilised. Alguses, kui ma teda veel ei tundnud, ma ei saanud neist arugi. See on tõeliselt peen huumor.”


“Detsembrikuumuses” tõstis Tõnu Kark mässu mahasurumise suure organisaatori kindral Ernst Põdderi filmi üheks peategelaseks.
Hoolimata sellest, et välise sarnasuse poolest jäi Tõnu Kark ajaloolisest kindral Põdderist (kel olid paksud vuntsid) hoopis teistsuguseks, kiitis teda kriitika ja ka kinosaalides oli tema mängitud stseenide ajal tunda lõbusat elevust. Andres Laasik