Ta hakkab linna poole kõndima, endiselt mõistmata, kuhu on sattunud. Hiljem meenub, et kuskil oli küll üleval silt „Eesti”, aga tol hetkel ei tähendanud see talle mitte midagi. Linnas hakkab ta inimestelt abi küsima. Prantsuse keeles, oma emakeeles. Aga tulutult – hirmunult mööduvad inimesed temast suure kaarega. Sellised on põgeniku esimesed 48 tundi Eesti pealinnas.

Lõpuks satub ta reisisadamasse, kus liigub palju rahvast. Järsku piiravad ta ümber politseinikud – keegi on tema käitumist kahtlaseks pidanud ja politsei kohale kutsunud. „Kuhu sa lähed?” tahab politsei teada ja nõuab näha dokumente. Neid aga kodumaalt põgenenud mehel ette näidata ei ole, ta arreteeritakse ja toimetatakse käeraudades jaoskonda. Korrakaitsjatega suhtlemiseks kutsutakse appi prantsuse keele tõlk. Pärast kõiki ettenähtud protseduure saadetakse mees Tallinnast Ida-Virumaale Illuka valda, Jaama külla metsade vahele, kus asub Eesti ainus pagulaste vastuvõtukeskus.

Selline on Yasini lugu. Ta on Guinea kodanik, talupoeg. Praegu elab ta Eestis, Illuka keskuses.

„Meie riigis on tõsised rassismiprobleemid,” räägib Eestis Illuka metsade vahel oma saatust ootav Yasini. „Seda saab nimetada kodusõjaks. Konfliktid on etniliste gruppide vahel,” ütleb ta ja näitab oma kehal olevaid arme. Relvastatud jõud, kes Yasini sõnul kuuletuvad riigis poliitilist võimu omavale seltskonnale, on teda korduvalt kinni võtnud. „Nende alluvuses on ka meedia, seetõttu sellest, mis tegelikult toimub, üldse ei räägita,” lausub ta. Kodumaale jäid Yasinil maha naine ja lapsed. „Ei, mul ei ole olnud võimalik nendega kontakti saada,” ütleb ta kurvalt. Küsimusele, miks ta põgenes, vastab ta otse: „Ma tahtsin ellu jääda.”