Kriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk kinnitas Eesti Päevalehele, et uurimise vastu tuntakse huvi: „Täpsemat kommenteerimist ei pea me võimalikuks, et säästa menetluse käigus üle kuulatud isikute eraelu.”

Politsei ei kavatse Lillole näidata kõiki dokumente, vaid omal valikul ainult osa neist. Kriminaalasi koosneb neljast toimikust, kus on kokku umbes tuhat lehekülge.

„Mind huvitab laiemalt õiguskaitseorganite poolt meediaga inimeste manipuleerimise reguleeritus või reguleerimatus. Ma ei saa leppida sellega, kus tõe rääkimisest õiguskaitseasutustele sündis möödunud aasta suurim vale,” ütles Lillo. „Kui kriminaalmenetluse lõpetamise määrusest saab avalikkuse jaoks sisuliselt süüdistusakt, siis tekib mul küsimus, kas süütuse presumptsioon ikka Eestis kehtib.”

Küsimused uurijale

Pakume omalt poolt välja viis küsimust, mis võivad Lillot toimikuid lugedes veel huvitada.

1. Miks ütles Silver Meikar ülekuulamisel, et Reformierakonna mustast rahastamisest võiksid rääkida riigikogu liikmed Lauri Luik ja Kalle Palling?

2. Mida rääkis ülekuulamisel Luik, kes on riigikogus Lillo pinginaaber?

3. Kes peale Meikari andsid tunnistusi, et Reformierakonda on mustalt rahastatud?

4. Miks andis juhtiv riigiprokurör Heili Sepp erandkorras Meikarile tema ülekuulamise protokolli kaasa ja lubas seda näidata neljale tulevasele tunnistajale?

5. Ülekuulamisel tegi Meikar Reformierakonna rahastajate nimekirjas märgid nende nimede taha, kes annetasid tema arvates võõrast raha. Kelle nime taha Meikar märgid tegi?