Projekt näeb ette, et hiljemalt 2011. aasta esimeses kvartalis alustatakse ühe digitaalse isikutunnistuse liigina m-ID sertifikaatide väljaandmist politsei- ja piirivalveameti poolt, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. M-ID sertifikaadi taotluse esitamine hakkab toimuma läbi loodava iseteenindusportaali ja taotluse menetlemine ning väljaandmine hakkab elektroonilises keskkonnas toimuma automatiseeritult.

Eestis toimib m-ID lahendus alates 2007. aastast. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on hinnanud mobiilse ID samaväärseks ID kaardiga ning alates 2007. aastast on m-ID-ga saanud teostada samu teenuseid, mis ID kaardiga. Erandiks on olnud e-valimised, kus inimestel on olnud vaja kasutada kas ID kaarti või passi. Järgmistel valimistel saab aga isik ennast autentida ka juba mobiilse isikutunnistusega. Analoogselt praeguste m-ID lahendustega tagatakse projekti teostumisel mobiilse isikutunnistusega digitaalse allkirjastamise võimalus.

Projekti tulemusena paraneb Eesti isikutunnistuse omanike juurdepääs pakutavatele e-teenustele. Analoogselt praeguste m-ID lahendustega tagatakse elektrooniline asjaajamine mobiilsetes seadmetes ning arvutites ja nutitelefonides, kus puudub ID kaardi lugeja.

Vabariigi valimiskomisjoni sekretariaat lisas täpsustuseks, et mobiili kasutades hääletada ei saa, hääletatakse arvuti abil, aga ID-kaarti saab asendada mobiil-ID-ga. 

Investeeringute kava maksumus 2010. ja 2011. aastal kokku on 95 383 112 krooni. Raha projekti finantseerimiseks saadakse struktuurivahenditest (ERDF).

Täpsemalt Mobiil-ID kasutamisest ning võimalustest http://www.id.ee/mobiil