„Komisjon rahuldas õpetaja avalduse osaliselt, jättes rahuldamata nõude kohustada Tallinna lasteaeda Laagna Rukkilill töölepingut edasi täitma ning mõistes lasteaialt tema kasuks välja hüvitise summas 1813,5 eurot,” sõnas Leini Jürisaar Tallinna haridusametist.

Õpetaja vabastamist hindab Jürisaar aga endiselt seaduslikuks. „Töövaidluskomisjon leidis, et lasteaia hoolekogu ei saa käsitleda kolmanda osapoolena, millega nõustuda ei saa, kuid otsust vaidlustama ei hakata ning soovitame lasteaia direktoril toimida vastavalt töövaidluskomisjoni otsusele. Seega õpetajat tööle ei ennistata ning ta saab määratud kompensatsiooni.”

Lapsevanemad protestisid

Õpetaja toetuseks avaldas vallandamise vastu protesti 24-st Meelespea rühma lapsevanemast 20, kes leidsid, et Plutus vallandas õpetaja alusetult. Õhtulehe vahendusel väitsid nad, et vallandamisotsus ei olnud piisavalt motiveeritud, tehtud läbimõtlematult ja uus juhataja ässitavat töötajaid üksteise vastu. Lapsevanemad pöördusid õpetaja kaitseks linna haridusametisse, ent amet jäi juhataja kohusetäitja otsust toetama.

Juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustas prokuratuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Politsei saatis uurimismaterjalid prokuratuurile juba aprillis, kuid kellelegi kahtlustust ega süüdistust pole esitatud.