„No küll on mõnel firmal raha raisata,” kostsid müüjad Voka Marketi nimelises poes, kus kliendid hoolega sente lugesid. Staadionist möödujad nimetasid säravat klaasakendega telkide kompleksi päkapikumaaks ja olümpiakülaks ning möönsid solvunult, et kohalikele pole keegi toimuva kohta infot andnud.

Eile õhtupoolikul avanes staadionil muljet avaldav pilt. Kolmest hiigeltelgist koosnev kompleks haarab poole Voka normaalmõõtmeis staadionist, teine pool on puhastatud parkla tarvis. Esimeses telgis on garderoob. Teine, kuhu eile paigaldati puitparketti, pooltsadat prožektorit ja suurt lava, on tantsimiseks. Tantsutelgil on koguni klaasaknad. Nende taga hakkavad valgusvihke taevasse saatma kuus eriprožektorit. Kolmandas telgis kaeti eile pooltsadat lauda valgete linadega, seinte veeres kadusid toidujagamise lauad alleena kaugusse. Kohalikud peoplatsi ettevalmistajad, keda oli paarikümne ringis, teatasid, et Eesti Energia on neil keelanud võõrastele infot anda.

Toila vallavanem Tiit Kuusmik ütles, et energiafirma on nende kandis varemgi suvel pidusid pidanud, kuid telgikompleks püstitatakse esimest korda. Vallavanema küsimusele, kas kohalik rahvas ei võiks väidetavasti pooleteisele tuhandele külalisele mõeldud peost osa saada, olevat Eesti Energia vastanud eitavalt.

Igal aastal mitu pidu

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik ütles, et ettevõttel on tavaks tähistada kõigi töötajatega jaanuaris uue aasta saabumist. „Vaatame koos tagasi möödunud aastale. Sündmus on tänuavaldus kõigile meie tublidele töötajatele,” sõnas ta.

Õigupoolest toimub pidu kahes kohas korraga – Vokas ja Tallinna Lennusadama angaarides. Eelmisel aastal pidutseti neljas eri paigas, kahes kohas Ida-Virumaal, Tallinnas ja Tartus.

„Sündmusele ootame kokku ligikaudu 3000 Eesti Energia töötajat. Kuna osalejate hulk on suur, siis otsustasimegi Vokasse spetsiaalse telgi püsti panna,” selgitas Vennik. Küsimusele, kas on sobilik pidada hiigelpidu ajal, mil palgaläbirääkimised ametiühingutega on jõudnud erimeelsuste protokollini, vastas Vennik, et ei näe põhjust neid asju seostada.

Kuna ürituse eelarve ei ole avalik, jääb peale suurpeo kogumaksumuse selgusetuks ka see, kui palju tasub Eesti Energia Toila vallale staadioni kasutamise eest.