Parim sisejulgeoleku asutus Eestis. Muidugi ei saagi neid rohkem olla, aga me oleme suured ja see tähendab, et rollid peavad olema kindlalt kokku lepitud, läbimängitud ja praktikasse viidud. Ees ootab jätk sellele, millega PPA loomisel algust sai tehtud. Kõikide osapoolte, eri valdkondade kokku põimimine, rollide ühtlustamine. Vanasadamasse mineva inimese jaoks pole oluline, mis struktuuriüksus seal töötab. Tema jaoks on oluline, et ta saaks turvaliselt Eesti riigi piiri ületada.

Kaugem eesmärk ongi, et Eestis elav, reisiv või siia äriasjus tulev inimene tunneks end turvaliselt. Ja mitte ainult sellepärast, et ta näeb politseinikku, vaid et vajadusel on abi professionaalne. See tähendab, et temaga tegeletakse.

Väga oluline on meeskond. Kellest võiks saada Põhja või Ida prefekt?

Ma olen mõelnud ja otsustan esimesel võimalusel. Nimesid nimetada on vara. Pean inimestega rääkima ja neid läbirääkimisi tuleb mitmeid. Ma otsin meeskonda väga teotahtelist, töökat, ausat ja väärtusi kandvat inimest, kes ei mõtle ainult ühele valdkonnale, vaid kes on arenemisvõimeline selles mõttes, mida inimene meilt täna ootab. Meie käitumismall peab olema võimalikult kiire ja professionaalne ning seda peab iga juht PPA-s teadma ja arvestama.

Palju politseinikke on lahkunud. Kas olete mõelnud neid professionaalsete oskustega inimesi tagasi tuua?

Selle üle on mul hea meel, et meilt lahkunud leiavad tasustatud, motiveeritud ja lugupeetud töö mujal. See näitab, et ära minnes on sul kaasas väga suur kriiside lahendamise teadmiste pagas, ollakse iniminsenerid. Aga me jõuame selleni, kas inimesel on motivatsiooni meil tööl olla.

Turvalisust saab pakkuda ju see inimene, kes ise end turvaliselt tunneb. Täna väidan ma, et lahkujad ei tunne end turvaliselt. Kõik inimesed on teretulnud tagasi, aga loomulikult peab organisatsioon talle ka midagi pakkuma.