Allkirjade kogumine Paul Kerese pargi allesjätmiseks toimub internetikeskkonnas petitsioon.ee. Roheala säilimise eest on allkirja andnud 252 inimest, sealhulgas nii krundi vahetud naabrid kui ka kaugemal elavad linlased. Petitsiooni algataja Katrin Linde sõnul ei protesteerita uusehitise rajamise vastu, vaid võideldakse täiselujõus muinasaegsete tammede säilimise eest Tõnismäe tänava arheoloogiamälestise alal.

Ümberkaudsete elanike huvigrupi eestkõneleja Aldo Järvsoo sõnul peitus uushoonestuse probleem eelkõige selles, et Hariduse 13 naabermaja on muinsuskaitse all ja saaks ehituse käigus kannatada.

Detailplaneeringu algataja Vahur Kliimand sõnas, et mõistab inimeste pahameelt, aga samas tuleb käituda vastavalt krundi omanike soovidele. „Ma saan sellest aru, et elukeskkonna muutumine tekitab inimestes emotsioone ja pahameelt. Samas peab arvestama kinnistu omanike huvidega. Midagi ei tehta kellegi selja taga, vaid koostöös linnaga. Osa puid võetakse maha, osad säilitatakse ja ette on nähtud ka uushaljastus. Ega see krunt puudeta ei jää.”