Keskerakonna noortekogu käivitas kütuseaktsiisi tõstmise vastu suunatud kampaania "Aktsiisid või tulumaks?", mille käigus trükiti postkaarte peaminister Andrus Ansipi koduse aadressiga.

Reformierakondlane Silver Meikar esitas selle peale avalduse andmekaitse inspektsiooni.

Keskerakonna noortekogu kinnitusel teatas andmekaitse inspektsioon oma eilses kirjas Keskerakonna noortekogule, et seoses kampaaniaga "Aktsiisid või tulumaks?" läbi viidud järelevalvemenetluse käigus selgus, et tegemist oli avalikuks kasutamiseks antud andmetega ning isikuandmete kaitse seaduse sätete rikkumist ei toimunud.

Seega puudub alus järelevalvemenetluse edasiseks jätkamiseks ning haldusmenetluse seaduse kohaselt tuleb algatatud haldusmenetlus lugeda lõppenuks.

Keskerakonna noortekogu käivitas eelmisel kuul kütuseaktsiisi tõstmise vastu suunatud kampaania "Aktsiisid või tulumaks?", mille käigus trükiti postkaarte peaminister Andrus Ansipi koduse aadressiga. Postkaarte ja infovoldikuid jagati üle Eesti kütusetanklates ja parkides.

Peaminsiter ütles 11. septembril pressiteenistuse vahendusel Päevaleht Online’ile, et tema pole oma koduse aadressi avaldamiseks kesknoortele luba andnud, kuid lisas, et niikuinii kõik teavad, kus kohas ta Tartus elab.

Isikuandmete kaitse seadus näeb isikuandmete töötlemise nõuete eiramise eest karistuseks ette rahatrahvi kuni 300 trahviühikut. Ning sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik karistatakse rahatrahviga kuni 500 000 krooni.