siirdus Öövel Suurbritanniasse, et enda väitel keelt õppida.

Ööveli sõnul omandas ta peale keele Inglismaal ka hea tutvusringi, kellega koos suundus Šveitsi poolmilitaristlikusse organisatsiooni Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Forces (DCAF).

2000. aastal asutatud DCAF on oma kodulehekülje andmete järgi rahvusvaheline organisatsioon, mille ülesanne on tagada rahu Euro-Atlandi tsoonis. Organisatsiooni kuulub 44 riiki.

Öövelile on usaldatud organisatsioonis nn suursaadiku koht ning ta koordineerib rahvusvahelisi projekte. Praegu tegutseb ta Balkanil. Öövel pääses DCAF-i tööle kui Ida-Euroopast pärit kaitseekspert.

Öövel ise ei soovinud oma eraelust ega tegemistest Šveitsis rääkida. Ta ütles vaid, et kui eestlastel peaks olema huvi DCAF-i vastu, siis 8.–11. oktoobrini on ta Eestis. Organisatsiooni töö raames korraldatakse siin õpituba, kus räägitakse piirivalve ülesehitamisest Eesti kogemuse näitel.

Ekspoliitiku isa Voldemar Öövel ütles Eesti Päevalehele, et poeg käib oma perega Eestis vaid paar korda aastas. Isa tunnistas, et ega temalegi poeg väga palju oma tegemistest ei räägi.