On tõusjaid, on kohahoidjaid, on langejaid ja ka sootuks üle parda heidetuid. Endist politseijuhti Robert Antropovit ja Rakvere munitsipaalpoliitikut Andres Jaadlat reformistide nimekirjas pole. Kõrvale on jäänud ka „vaikne Don” ja hall kardinal Rain Rosimannus, aga seda oma soovil. Uued väljakutsed terendavad.

Isamaa ja Res Publica Liidus paistab, et tõusja on näiteks tosinkond kohta ettepoole sööstnud Sven Sester, aga ka Erki Nool, kel muretsemiseks pole põhjust niigi. Nimekiri näeb välja üsna eelmise moodi, ehkki teatavat „isamaaliste kampsunite” rahulolematust on tunda.

Keskerakonnas on sootuks kõrvale jäänud konfliktne Koit Pikaro ja ohtralt mainekahju toonud Mart Viisitamm. Langejate hulgas on end üsna lõdvaks lasknud Jaak Aab ja endale sisevaenlasi kogunud Evelyn Sepp. Isakest kritiseerinud Kalle Laaneti kukkumine on arvatust väiksem – vaid kümmekond kohta. Uued tõusjad on noortekogulane Siret Kotka ja peasekretär Priit Toobal.

Sotsiaaldemokraatide esiots koosneb suures osas endistest keskerakondlastest ja endistest rahvaliitlastest. Põlissotse on vähevõitu. Tõsiselt on sotside seas langenud kunagise ametiühinguliidri Kadi Pärnitsa kurss – viiendalt asetuselt 28-ndaks. Samamoodi on esikümne lõpust pea kakskümmend kohta kukkunud seni üsna kahvatult esinenud Mart Meri ja millegipärast ka Hannes Rumm. Seevastu endine Rakvere linnapea Rannar Vassiljev  platseerub koguni kolmandal kohal – tema on sotside uudistoode. Sootuks teistsugune hakkab olema roheliste ladvik. Kokkuvõttes, kes on nimekirjas ka tagapool, võib ometi veel sisse pääseda. See on valijate otsus.