Pühapäeval kordus sama stsenaarium Laulasmaa rannas, kui pärast päikese käes peesitamist tekkis soov einestada sealse spaa-hotelli terrassikohvikus. Vabu laudu oli piisavalt, ent sõnad, millega teenindaja toiduhuvilisi vastu võttis, ei tekitanud kindlust eesmärgi saavutamises: „Te võite siin istuda küll, aga köök on suletud, sest nad ei jõua nii palju toitu teha. Kui poole tunni pärast köök uuesti avatakse, saate ehk poolteise kuni kahe tunni pärast oma praed kätte." Rahvast muudkui tuli ja tuli ning nad kõik saadeti ära sama trööstitu lugulaulu saatel.

Mul on raske mõista, miks ei ole võimalik populaarsetes toidukohtades tööd korraldada nii, et ükski klient teenindamata ei jääks. Kuumaks perioodiks on ju võimalik palgata lisatööjõudu, ettekandjatele lisaks ka kokki ja grillimeistreid, soetada lisa-grillpanne ja köögitarvikuid, et kõrghooaeg üle elada. Praeguses korraldamatuses jääb ettevõtjal raha teenimata ja puhkajale mööduvad kuumad suvepäevad järjekorratades, sabas seistes ning tänulikult oodates, et sind üldse jutule võetaks.