Pööbel Toompeal

Aga probleem on muidugi üldisem. Loomulikult istub Toompeal ka tavalisi tümikaid, keda ei huvita miski muu, kui et saaks oma kuluhüvitised viimase sendini sisse kasseerida. Aga mingis mõttes veelgi ärritavam on see kontingent, kes peab end suurteks riigimeesteks ja paneb pahaks, kui mingid mutukad julgevad tulla ning segada nende kavalaid manöövreid ja kombinatsioone. Nad vihastavad meeletult, kui Võsa Peeter õpetajad Toompea lossi toob. Kuidas?! Mingi pööbel kooberdab oma mustade jalgadega mööda pühasid koridore, kus nemad, Rahva Isad ja Emad, teevad Suurt Poliitikat! Jumala eest, nii ei ole ju võimalik töötada!
Nad naeratavad hapult, kui neid kõnetatakse, ja sulevad kaastundlikult silmad, kui keegi proovib neile nõu anda. Nii käitub patriarhaalne isa, kui tema laps julgeb teha mõne omapoolse ettepaneku. Vaesed väikesed, mida teate teie Riigi Valitsemise Kõrgest Kunstist! Eelarve on sündinud pärast keerukaid läbirääkimisi, see on erakonnapoliitiline meistriteos, kõrgeim kunst – ja nüüd söandab keegi võhik nõuda, et see ümber tehtaks! Naeruväärne! Jaa, jaa, muidugi on õpetajad väärt kõrgemat palka, aga kõik tuleb omal ajal! Ja jumala pärast, ärge tüüdake meid rohkem, kallid päkapikud, meil on niigi palju muresid, sest terve maailm seisab ju meie, hiiglaste õlul!
Umbes samamoodi suhtub malemängija oma mängunuppudesse, vangerdades ja kahides neid täpselt nii, nagu heaks arvab. Ja ta oleks samuti väga üllatunud ja sügavalt häiritud, kui mõni ettur või vigur teataks, et see talle ei meeldi...