Ka mullu "Näkineiu" esietendusel käis kiirabi habrast primadonnat vahepeal turgutamas, sest see oli käeluu murdnud. Etenduse laulis ta lõpuni ning järgmised korrad õnnestus laulda kipsiga. "Füüsiliselt valust palju suurem on hingevalu," seletab Riina, keda iseloomustatakse kui väga töökat, tahtejõulist ning ebaprimadonnalikku lauljannat.

Möödunud aasta aprillis esietendus belglase Albert-Andre Lheureux lavastuses Bizet "Carmen", mida kõik kriitikud on kiitnud Riina Airenne täistabamuseks. Tema Carmeni temperamenti, häält ja näitlejameisterlikkust võis sel suvel peale Eestimaa ringreiside imetleda rohkem kui 15 000 inimest Brüsselis, Lieges ning Gentis antud 11 etendusel. Eesti Teatriliit austas teda rolli eest aastapreemiaga.

Riina Airenne ise on mustlanna rolli tehes meenutanud, et tema vaarema oli tumedat verd külanõid. Riina kasvas Tartus arstidest vanemate käe all ning õppis muusikakoolis klaverit ja Elleri koolis koorijuhtimist. Lauljakarjääri alustas ta 25-aastaselt. Konservatooriumi lõpetamise aegu ütles Ants Üleoja noorele koorijuhile, et sel on endal ilus hääl, miks mitte laulu õppida. Selle asemel et Käru kultuurimajas koori juhatada, lõpetas Riina Airenne konservatooriumi ka lauljana ning esines juba nelja aasta pärast, 1988, Estonias Catharinana "Reigi õpetajas". Segadused häälega lahenesid Ivo Kuuse juurde õppima asudes. Koolitust sai ta ka tunnustatud pedagoogide Shen Xiangi ning Li Jinwei juures. Paarikümne suurrolli kõrval Estonias on Riina Airenne jätkanud pedagoogitegevust konservatooriumis ning tema lauluklassi üliõpilased on edukalt konkurssidel esinenud.

"Tavaliselt me sünnipäevi suurelt ei tähista," ütleb Airenne, kuid nüüd korraldab ta pühapäeval oma Veskimetsa kodus lahtiste uste päeva, kuhu tulevad nii lauluõpilased kui ka kolleegid teatrist. Uus hooaeg toob proovid Richard Straussi "Salomega" ning kontsertesinemised Tartus.

Riina Airenne 40

Sündinud: 12.09.1959 Tartus

Õppinud: neli aastat lastemuusikakoolis klaverit, Tartu Elleri-nim muusikakoolis koorijuhtimist, lõpetanud konservatooriumi koorijuhtimise ja laulmise erialal 1988

Töö: Estonia teater, 1989

Rolle: "Don Carlo" Eboly, "Reigi õpetaja" Catharina, "Barbara von Tisenhuseni" Barbara, "Figaro pulma" Krahvinna, "Carmeni" Carmen, "Näkineiu" Vürstinna

Tütar Kristina-Maria läks esimesse klassi.