Ajaleht viitab usaldusväärsele allikale.

Septembri lõpust 13 nädalat järjest TV3 ekraanil vändatav seriaal kajastab Eesti, Läti ja Leedu viisiku elu karmides saaretingimustes seni korraldajate ja ajakirjanike poolt saladusse jäetud paigas Läänemeres.

SL Õhtulehe andmeil läksid saarele elama 51-aastane Riina, 26-aastane Ingrid, 25-aastane Dimitri, 30-aastane Sven ja 29-aastane Rainer. SL Õhtuleht jättis üksiku saare nime targu mainimata, viidates korraldajate nõudmisele.

Hiiu Leht kirjutas, et seltskond on endale peavarjuks püstitanud tagasihoidliku karjaonni. Eraklusse pagenute käsutuses pole telerit, telefoni, kella, tööriistu ega ka muud sarnast, neid varustatakse vaid hädavajalike toiduvahenditega.

Igal nädalal saadetakse üks meeskonnaliige koju tagasi. Viimastena katsumuses osalema jäänud lätlase, eestlase ja leedulase vahel toimuv jõuproov selgitab, kes neist võidab peaauhinna, tuliuue sõiduauto.

3,6 kilomeetri pikkune metsatukaga liivane kolmnurkne Kõrgelaid asub Salinõmme sadamast linnulennult 11-12 kilomeetri kaugusel ja on viies laid. Eelnev laid on Vareslaid, milleni on Kõrgelaiult 1,5 kilomeetrit.

Kõrgelaid on reservaat, turistide tegevus on reguleeritud kaitse-eeskirjaga, saarele pääseb loaga. Kõrgelaid kuulub Hiiumaa laidude kaitsealasse.