"Riigiprokuröride uurimiste kohaselt ei rikastunud ma isiklikult ühegi marga võrra," ütles Kohl usutluses ajalehele Welt am Sonntag.

Saksamaa taasühendamise juhiks peetud Kohli maine on kõvasti kannatanud, sestsaadik kui ta tunnistas, et võttis vastu miljoni dollari ulatuses deklareerimata ja seega ebaseaduslikke kampaaniatoetusi oma konservatiivsele Kristlik-Demokraatlikule Liidule (CDU).

"Süüdistajad pole ka suutnud tõestada, et minu kogutud annetusi ei kasutatud CDU ja selle liitlaste heaks," lisas Kohl.

Kohli sõnul said tema advokaadid läinud nädalal süüdistuselt esialgse 91-leheküljelise raporti, mille kohaselt on piisavalt tõendeid, et süüdistada Kohli oma parteile finantskahju tekitamises annetuste deklareerimata jätmise teel.

Saksa parlament trahvis CDU-d deklareerimata annetuste vastuvõtmise eest 6,5 miljoni margaga (3 miljonit dollarit) ja 41 miljoni margaga raha eest, mille varjamise partei ise üles tunnistas.

Kohli sõnul on ta aga trahvide katteks kogunud umbes kaheksa miljonit marka, kusjuures omast taskust on ta välja käinud umbes 700.000 marka. See peaks tema poolt CDU-le tekitatud kahju korvama, väitis ekskantsler.

Kantsleri sõnul pole juurdluse praegust seisu arvestades tõenäoline, et talle süüdistus esitatakse. Saksa ajakirjandus teatas juulis, et prokurörid kaaluvad süüdistusest loobumist, kui Kohl maksab umbes 200.000 marka trahvi.