Ajutine pankrotihaldur Einar Vallandi ütles BNS-ile, et võlanõuded ettevõtte vastu ulatuvad intressideta 13 miljoni kroonini.

Suurim võlausaldaja on Ühispank, mille üle nelja miljoni kroonine nõue on tagatud pandiga. Ühispanga nõuede põhiosa on 1,2 miljonit.

Pankrotiavalduse Valentino Adavere vastu tegid OÜ Sotekles, mis oli omandanud kahe miljoni kroonise nõude ja 2,2 miljoni kroonise nõudega maksuamet.

Veel võlgneb Valentino Adavere ligi miljon krooni OÜ-le Alleko Investeeringud ja väiksemaid summasid erinevatele hankijatele.

Vallandi sõnas, et võlgnikud pakuvad võlausaldajale kompromissi, et see tasuks 51 protsenti võlgadest 2002. aastaks ning kui kaks kolmandikku võlausaldajate koosolekust septembri algul ettepaneku heaks kiidab, jääb pankrot välja kuulutamata.

Haldur märkis samas, et kompromissi elluviimine on takistatud. Vallandi viitas, et Valentino Adaverel puudub omakapital ning ettevõte ei tohiks äriseadustiku järgi jätkata ja Ühispangal on õigus pant realiseerida, mille järel ettevõte enam tegutseda ei saa.

Ettevõttel on varasid bilansi järgi 10,5 miljoni krooni eest, mis on valdavalt panditud Ühispangale. Halduri sõnul on varade tegelik väärtus väiksem.

Valentino Adaveres töötab ligi 50 inimest ja ettevõtte majandustegevus praegu jätkub.

Kohus algatas esmaspäeval pankrotimenetluse ka Adavere suurima tööandja Adavere Lihatööstuse suhtes.