NATO laienemine teiste demokraatlike väärtuste, pluralistlike poliitiliste süsteemide ja vabaturumajandusega riikide kaasamiseks peab jätkuma ning geograafilised ega ajaloolised asjaolud ei saa dikteerida ühtse ja vaba Euroopa tulevikku. Venemaale ei tohi kunagi anda vetoõigust laienemise küsimuses, seisab Vabariikliku partei valimisplatvormis.

Esmaspäeval avalikustatud vabariiklaste valmisplatvormi järgi on Ameerika huvides see, et Euroopa uued demokraatiad integreeruksid täielikult transatlantilise kogukonna majanduslike, poliitiliste ja julgeoleku institutsioonidega.

Ameerika huvides on see, et Euroopa uued demokraatiad integreeruksid täielikult transatlantliste majanduslike, poliitiliste ja julgeoleku institutsioonidega, märgivad vabariiklased.

Vabariiklased tunnustavad ja kiidavad heaks Albaania, Bulgaaria, Eesti, Leedu, Läti, Makedoonia, Rumeenia, Slovakkia ning Sloveenia tohutud püüdlused taastada vabadus ja taasühineda transatlantilise demokraatlike riikide kogukonnaga.

Vabariiklik partei on olnud pikka aega Eesti, Läti ja Leedu vabaduse eest võitleja, isegi kui teised kaotasid lootuse, seisab platvormis.

Samuti soovivad nad otsida lepitust ja sõprust Venemaa ja tema naabrite vahel, märkides ära Balti riikide, Ukraina ja Armeenia suhtes minevikus rakendatud türannia.

Praegu on vabariiklaste presidendikandidaat George W. Bush juhtimas 52 protsendiga demokraatide kandidaadi, praeguse asepresidendi Al Gore'i 36 protsendi vastu. Valimised on novembris ja uus president astub ametisse tuleva aasta jaanuaris.