Napster ja teised analoogsed programmid kõigutavad muusikatööstuse alustalasid. Sõltumata kohtu otsusest, ei saa failivahetust Internetis peatada. Vaba muusikafailide vahetamine viib olukorrani, kus keegi ei hakka CD-d ostma. Milleks osta lehma, kui piim on vaba, küsib Berst. Muusikatöösturitel tuleks tema arvates olukorraga kohaneda ja pakkuda tasuliseks allalaadimiseks odavaid üksikfaile. Odavaid selle pärast, et ära jäävad kõik CD pressimise, ümbriste trükkimise, pakkimise ja transportimisega seotud kulud. Veebisaidi hooldamise kulusid ei saa nendega võrrelda.

Napsteritaolistel programmidel on puudusi, mida muusikatöösturid saaksid edukalt ära kasutada. Arvuti, kust faili tõmmatakse, peab olema Internetiga ühendatud ja tõmbamise kiirus sõltub selle ühenduse kiirusest. Napsterit kasutades avate teistele juurdepääsu oma arvutisse, mis pole turvaline. Loomulikult on kiire püsiühendusega võimsatest serveritest lihtsam faile otsida ja mugavam tõmmata, samuti ka pakutava kvaliteeti tagada. Uusi palasid saaks kiiresti levitada kogu maailmas, ootamata järjekordse albumi valmimist. See peaks hittide müügimahtu oluliselt suurendama. Reklaami võib samuti korraldada Internetis.

MP3-st on huvitatud uued artistid ja bändid, kes saavad ennast tutvustada, pakkudes oma loomingut alguses tasuta. Muusika tasuliseks levitamiseks ei pruugi nad suurtootjatega diskrimineerivaid lepinguid sõlmida. Salvestuseks vajaliku stuudioaja võib rentida ja muusikat saaks müüa otse bändi veebisaidist. Pikk vahendajate ahel jääks ära ja kogu puhastulu läheks artistidele. Loomulikult on see suurtootjatele vastukarva. Sellest on põhjustatud ka arvukad kohtuprotsessid.

Veebimuusika kiire levik ei too minu arvates siiski kaasa CD-de täielikku kadumist. Sümfoonilist muusikat on tulevikuski otstarbekas osta CD-l ja kvaliteeti hindavad fännid ostavad kindlasti ka popmuusika CD-sid. Muusikahuvilistele soovitan saiti http://music.zdnet.com, kus avaldatakse veebimuusikat puudutavaid artikleid ja peetakse diskussioone. Samas on ka viited vajalikele programmidele ja nende kasutamise juhised.