Valitsus on kahe istungi päevakorda esitanud 11 seaduse ja otsuse eelnõu, lisaks peetakse üks täiendav istung riigikogu opositsiooni taotlusel.

Valitsuse esitatud päevakorda põhjendanud peaminister Mart Laari sõnul on tegemist kiireloomuliste seaduste ja otsustega.

Valitsuse ettepanekul tuleb esmaspäeval riigikogus arutlusele tubakaseadus, riigihangete seadus, Riigi Teataja seaduse muutmise seadus ja sellest tulenevalt teiste seaduste muutmise seadus, Eesti Vabariigi ja Euroopa investeerimispanga vahel sõlmitud finantseerimislepingu ratifitseerimine, Eesti Vabariigi ja Rahvusvahelise Rekonstrueerimis- ja Arengupanga vahel sõlmitud laenulepingu ratifitseerimine, 2000. aasta riigieelarve muutmise seadus ning kütuseaktsiisi seaduse muutmise seadus.

Teisipäeval arutab riigikogu pakendiaktsiisi seaduse muutmise seadust, aiandustoodete seadust ning haldusõiguserikkumiste seadustiku muutmise seadust.

Lisaks kutsus riigikogu esimees Toomas Savi riigikogu 43 opositsioonipoliitiku ettepanekul esmaspäevaks kokku istungi, mille päevakorras on eelnõu Eestis maa müügi kitsenduste sätestamiseks välismaalastele.

Istung, kus arutatakse keskerakondlaste Harri Õunapuu ja Jaanus Marrandi algatatud kinnisasja tsiviilkäibe seaduse eelnõu, algab kell 10. Sellele järgneb algusega kell 12 valitsuse pakutud päevakorraga istung.

Riigikogu täiskogu korralised istungid lõppesid sel nädalal ja algavad taas sügisel.

Peaminister Mart Laar pole välistanud, et enne sügisesi korralisi istungeid tuleb augustis või septembris riigikogu taas erakorralisele istungile kokku kutsuda. See sõltub sellest, kuidas lähevad juunis peetavad erakorralised istungid ja kuidas edeneb eelnõude ettevalmistamine suvepuhkuse ajal, sõnas peaminister.

Riigikogu erakorralised istungjärgud kutsub kokku riigikogu esimees presidendi, valitsuse või vähemalt viiendiku riigikogu koosseisu ettepanekul.