Kui ETV on hoolimata rahapuudusest suutnud leida vajaliku raha, et osta jalgpalli EM ülekannete õigus, siis tundub eriti imelik, et kallilt kättetulnud võistluste ajal näidatakse Aktuaalse Kaamera uudiseid. Käimasolev EM on näidanud, et euroopa jalgpalli areng on olnud tormiline - sellel turniiril autsaidereid ei ole, iga kohtumine on pakub põnevust ja siiani ka hulganisti väravaid. Kui vaataja peaks lootma ainult ETV peale, siis jääksid nii mõnedki pärlid nägemata.

Nii lülitavadki sajad tuhanded eestlased teleka mõnele muule, vaataja- ja spordisõbralikumale kanalile. Loomulikult on õhtused uudised vajalikud, kuid jääb arusaamatuks, miks ei võiks uudiste algust natuke nihutada? Uudised võiksid olla ju pool üheksa või siis pool kümme, kui jalgpallis on vaheaeg. Ehk suudaksid need eestimaalased, keda jalgpall külmaks jätab, andestada vutisõprade nimel tehtud pooletunnise muudatuse saatekavas.

Eriti nõme on see, et kui uudised lõppevad, tuleb jalgpallis vaheaeg. Loomulikult võib jalgpalli vaadata mõnelt muult kanalilt, hinge kriibib aga asjaolu, et ETV jalgpallistuudio on täitsa heal tasemel - kahju kohe loobuda. Kes ei tahaks kuulata, mida arvab väljakul toimuvast Mart Poom?

Närvidele käib ka see, et ikka veel ei ole kodumaine telekanal mõistnud, et jalkahuvilisele on ühtviisi tähtis kogu kohtumine, avalöögist alates. Ikka näidatakse mängu algusminutite asemel reklaami, isegi mitu minutit järjest. Kas tõesti oleks raske reklaamipaus ajastada varasemaks? Samas pole ETV säärases käitumises midagi uut ja imekspandavat. Juba eelmise jalgpalli MM ruineeriti vaatajate närve kohtumise avaminutitel näidatava reklaamiga.

Oleks huvitav teada, kui suur on ETV jalgpalliülekannete auditoorium. Kui palju on neid inimesi, kes igal õhtul kell üheksa oigavad ja jõuetult pead raputavad?

Millal lõppeb uudiste terror? Miks me ei näe väravaid?