Jugoslaavia kolmanda armeediviisi ülem, kindralpolkovnik Vladimir Lazarevic kordas varasemat väidet, et Lääs olevat oma pommirünnakute tekitatud kahju tunduvalt suuremana esitanud.

"Sõja esimene ohver oli tõde," sõnas Lazarevic, kes juhtis konflikti ajal Pristina korpust ja sai hiljem Jugoslaavia presidendilt Slobodan Miloseviclt ametikõrgendust.

Lazarevic ütles Serbia lõunaosas asuva Nisi linna kolmanda armee purustatud peakorteris, et tema kaotas õhurünnakutes 13 tanki, 10 soomukit ja mõne suurtüki. See on tunduvalt vähem, kui Lääne hinnagud näitavad.

"Tõde on see, et sõjavarustuse kaotused olid minimaalsed," ütles ta. "Mitte kunagi varem ei ole sõjaajaloos nähtud nii väikseid kaotusi."

Ta ei selgitanud üksikasjaliselt armee strateegiat kaotuste vältimisel ega nimetanud ka hukkunud sõdurite arvu.

Hiljem aga näidati ajakirjanikele tankide, muude sõjamasinate ja isegi sõdurite mulaaže, mida sõjaväelaste sõnul olevat kasutatud just Kosovos.

NATO lendurite eksiteele viimiseks paigutati käepärastest vahenditest ehitatud libatankide ja - õhutõrjesuurtükkide kõrvale libasõdureid, et meelitada vaenlase piloote nende pihta tulistama.