Lahendused tulevad meile tavaliselt pähe siis, kui aju lõõgastub ega ole mõtetega koormatud ehk seisundis, mida hüpnoterapeut Michaela Boehm kutsub alfa-seisundiks. See on hetk, mil ajulained aeglustuvad. See on seisund, milles viibivad joogad ja muud inimesed, kellel pole lapsi, kella üheksast viieni tööd ega eluasemelaenu.

Boehmi sõnul on võimalik alfa-seisundit saavutada ka hüpnoosi abil, aga kellel selleks aega jagub! Seepärast töötas Boehm välja 10 võtet, et muuta oma päev päikeseliseks ja mitte käia ringi otsekui piinade valitsejanna.

10 näpunäidet oma päeva päikeseliseks muutmiseks

1. Puhake ja lõõgastuge piisavalt. Rohkem und ja vähem stressi suudavad muuta ajulaineid. Las lapsed valmistavad ise hommikusöögi.
2. Töötage välja hommikune rituaal. Võtke enesele hommikul natuke vaba aega. Kirjutage, lugege, vestelge Jumalaga. Teie õnneks sobib ka seks siia kategooriasse.
3. Alustage päeva positiivse mõttega. Kui teid ootab ees raske päev, pange kirja mõni positiivne mõte, näiteks "ma ei ole idioot kõigest seepärast, et ma pean paluma oma kaheksa-aastasel pojal kaabeltelevisiooni kanaleid reguleerida - ma olen lihtsalt väga lihtne tüdruk".
4. Elimineerige negatiivsed mõtted. Kui teie 12-aastane poeg tuleb koju tunnistusega, millel viied on muutunud kolmedeks, hingake sügavalt sisse ja küsige "miks". Kui ta vastab täie siirusega "ei tea", ostke enesele kleeps tekstiga "minu laps sõidab rulluiskudel paremini kui teie musterõpilane". Ja uskuge sellesse ka ise.
5. Lükake pikaajaliste eesmärkide saavutamine edasi. Me kõik tahame rahu maailmas, aga täna seda ei juhtu. Selmet maailma hädade üle pead murda, investeerige Prantsuse ballaadidesse, Aafrika dzhässi, Lõuna-Ameerika salsasse - see on sobiv algus.
6. Püstitage lühiajalised eesmärgid. Investeerige kleepsuga märkmepaberitesse. Te ju teate, et kõike korraga ei ole võimalik teha, rääkimata sellest, et meelde jätta, miks te kööki marssisite. Seadke enesele 15-minuti eesmärgid. Kasutage mälu värskendamiseks märkmeid, kui asi tõeliselt hulluks pöörab.
7. Katsuge viia end alfa-seisundisse. Kui teie koer on närinud katki saapa, mis teile väga sobis, viige ta parki jooksma. Oma keha liigutamine viib teid alfa seisundisse. Pealegi peate te pärast lapse tunnistuse nägemist värsket õhku saama. Koduteel ostke enesele sobiv kleeps.
8. Tehke päevas vähemalt üht asja, mis teile meeldib. Näiteks laske kellelgi teisel nõud ära pesta. Kaheksa-aastased on selleks otstarbeks iseäranis sobivad, kuigi see võtab neil kaks tundi aega. Nendele meeldib, kui neile ülesandeid antakse.
9. Leidke enesele mõni salakoht. Sõitke ühistranspordiga koju. Või öelge, et peate poest piima tooma, hüpake autosse, pange muusika mängima ja nautige oma halba mina. Ka vannituba on sobiv. Ärge tehke voodist oma salajast pelgupaika, kuna see on teie teine töökoht.
10. Arendage positiivset sisedialoogi. Ja kui teie abikaasa helistab ja teatab, et läheb trenni ja sööb õhtust hiljem, ärge lubage enesele selliseid mõtteid nagu "et see sulle kurku kinni jääks". Tuletage enesele meelde, et olete õnnelik, kui tema on õnnelik.