Euroopa karikavõistlus ei mahu Noole plaanidesse. «Kui ma ka sel võistlusel osaleksin, ei jääks treenimiseks üldse aega,» sõnas 29-aastane eestlane. Nool on olümpiaettevalmistuse jätkamist arutanud ka abimeeste, kümnevõistluse eksmaailmarekordiomaniku Daley Thompsoni ja Greg Richardsiga.

Indrek Kaseorg kapteniks

Kümme päeva tagasi viis Nool Götzises Eesti rekordi 8742 punktini. 20. juunil lööb ta kaasa rahvusvahelisel jõuproovil «Jaaniõhtu kergejõustikuga» Haapsalus 100 ja 400 m jooksus. Neli päeva hiljem võistleb Nool Hollandis kaugushüppes ja tõkkesprindis. «Nõusoleku nendel võistlustel osaleda andsin juba ammu.»

Lemmikalal teeb Nool järgmise etteaste 29.-30. juulil Prantsusmaal Talence’is. Mullu sai ta seal maailmarekordi valdaja Tomash Dvoraki järel teise koha. Tänavu Götzises kõigi aegade teise näidu 8900 punktiga triumfeerinud 28-aastane tshehh kontrollib vormi samuti Talence’is.

Noole kõrvalejäämisel Euroopa karikavõistlustest saab Eesti koondise kaptenipaela Indrek Kaseorg. «Lepingule pole ma veel alla kirjutanud, ent põhimõttelise nõusoleku olen andnud küll,» ütles meeskonna kogenuim liige. «Esiliigasse püsimajäämine ei tohiks meile probleeme valmistada. Kõrgliigasse pürgimisest on aga vara rääkida. Keegi ei tea, kui tugevate võistkondadega vastased välja tulevad.»