"Soovime korraldada emissiooni nii, et märkimise perioodiks jääks juulikuu," ütles BNS-ile suurhalli projektijuht Riho Remmel.

Esimese aktsiaemissiooni korraldas AS Rocca al Mare Suurhall 1999. aasta augustis, mil emiteeritud 74 B-aktsia eest tasumise tähtaeg on 10. juuli.

Remmeli sõnul tõi esimene emissioon lisaks projekti asutajatele kuus terve looži ostnud aktsionäri, uue emissiooni tulemusel ootab suurhall juurde ligikaudu kümmet aktsionäri.

Iga emiteeritav sajakroonise nominaaliga B-aktsia vastab ühele loožikohale, aktsionäridel on valida kaheksa-, kümne-, kaheteistkümne- ja kuueteistkümnekohaliste loožide vahel. Ühe loožikoha hind on emissioonil 150.000 krooni.

"Praeguse seisuga on nii, et pärast märkimise lõppu hakkame ette valmistama juba toolide aktsiate emissiooni," rääkis Remmel.

Lõppseisuga ootab suurhall Remmeli hinnangul ligikaudu 32 looži omanikust ja 600 VIP-tooli omanikust aktsionäri.

Suurhalli projekti kogumaksumus on 180 miljonit krooni, ehituse rahastamine põhineb suures osas loožide ja personaalsete toolide aktsiate müügist saadava rahaga. Ehituse rahastamiseks sõlmib Suurhall laenulepingud ka Hansapanga ja Ühispangaga.

Halli asutajad ning viie miljoni kroonise algkapitali võimaldanud omanikud on Tallinna linn, riik, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Korvpalliliit ja Lemminkäinen Eesti AS.

Omanikeringi laiendatakse järkjärgult korraldatavate aktsiaemissioonidega, mille märgivad halli loožide ja VIP-toolide ostjad. Ettevõtte senised aktsionärid uute aktsiate märkimise eesõigust ei kasuta.

Lisaks toolidele müüakse firmadele eellepingutega välja ainuõigused teenuste ja oma toodete müügiks hallis. Esimesena ostis kümneks aastaks halli nime ja oma toodangu müügi ainuõiguse Saku Õlletehas.

Saku Suurhalli nime kandev spordirajatis on kavandatud multifunktsionaalse spordiürituste, kontsertide ja etenduste korraldamise kohana.

Suurhall mahutab spordivõistlustel kuni 6000 ja kontsertidel kuni 10.000 inimest. Hall peab valmima 2001. aasta sügiseks.