Eesti Telefoni juhatuse liikme Valdo Kalmu sõnul on muudatuse põhjuseks soov kontsentreeruda sideettevõtte põhitegevustele, s.o kõne- ja andmesidetoodete ja teenuste pakkumisele. "Käesolevaks ajaks on välja kujunenud kliendi jaoks tunduvalt mugavamad võimalused maksete sooritamiseks otsekorraldusega, telefoni või interneti vahendusel," ütles Kalm. "Et pakkuda ka tulevikus taskukohast telefoniteenust, peame vähendama ettevõtte tegevuskulusid ja keskenduma eeskätt põhitegevustele."

Kalmu sõnul on paljudel klientidel olnud raskendatud teeninduskeskuses asjaajamine kuu viimastel nädalatel, kuivõrd teenindajad ja müügijuhid peavad vaid makseid vastu võtma. Ümberkorralduse tulemusena jääb müügijuhtidel tunduvalt rohkem aega klientidega tegelemiseks.

"Eesti Telefoni teeninduskeskused ja neis seni pakutud teenused jäävad alles," kinnitas Kalm. "Klientide paremaks teenindamiseks jätkab Eesti Telefon tööd ka elektrooniliste müügikanalite arendamisel, et võimaldada suhelda klientidel ettevõttega järjest rohkem interneti ja telefoni kaudu."

Hetkel maksab telefoniarveid Eesti Telefoni teeninduskeskustes ligi 183 000 inimest. Otsekorralduslepingu sõlminuid on ligi 70 000. Ülejäänud kliendid maksavad oma telefoniarve Eesti Posti kontorites, telefonipanga, internetipanga või pankade makseautomaatides.

"Mugavaim ja ka edaspidi tasuta viis oma telefoniarve maksmiseks on otsekorraldusleping," sõnas Kalm. "Telefoniarve maksmiseks järjekorras kulutatud ajal võib nüüd hoopis meeldivamatele tegevustele kulutada."

Sõlmides otsekorralduslepingu, kannab pank telefoniarvel näidatud summa kliendi kontolt iga kuu automaatselt Eesti Telefoni arvele. Ülevaate kuu jooksul kasutatud teenustest saadab Eesti Telefon kõigile posti teel koju. Nii saab klient kontrollida ka arvelt võetud summa õigsust. Otsekorralduslepingut saab sõlmida nii teeninduskeskustes kui ka pankade kontorites ning see on tasuta.

Iga juulis otsekorralduslepingu sõlmija saab Eesti Telefonilt tasuta ühe tunni kohaliku kõneaega ja kahel kuul tasuta kõnelaotuse posti teel koju.