"Me ootame valitsuselt konkreetset riiklikku programmi, kus on selgelt kirjas, millega peavad tegelema ministeeriumid, millega aga kohalikud omavalitsused," ütles BNS-ile Kirde-Eesti ametiühinguliider Vladimir Aleksejev.

Ta ütles, et Laari vastused olid liiga üldsõnalised. Samas märkis Aleksejev positiivse momendina ära selle, et peaminister reageeris kiiresti ametiühingute üleskutsele kohtuda ning kuulata otse ära kõik, mis neil öelda oli.

"Praegu on veel vara anda hinnangut selle kohtumise tulemuste kohta. Ootame kaks-kolm kuud," ütles Aleksejev.

Kaevurite ametiühinguliidu esimees Maido Agur väitis, et ei jäänud kohtumisega rahule. Ka Aguri sõnul vastas Laar talle esitatud küsimustele Ida-Virumaal kujunenud sotsiaalmajandusliku olukorra ja probleemide kohta kas üldsõnaliselt või libises neist üle.

Agur väljendas seisukohta, et peaministril tuleb ametiühingute 3. juuni protestiaktsiooni järel esitatud nõudmistele vastata kirjalikult.

Laar kinnitas ametiühingutegelastele, et Ida-Virumaa suurettevõtete erastamisel arvestab valitsus ka sotsiaalseid vajadusi. "Ei saa lähtuda ainult majanduslikest kaalutlustest ja ärihuvidest. Kindlasti peab lähtuma sotsiaalsest aspektist," ütles Laar.

Valitsuse pressiesindaja sõnul võtsid ametiühingutegelased Laari vastu sõbralikult. Laar soovis omalt poolt ametiühingutele tugevnemist, sest valitsuse jaoks on tegemist tõsiseltvõetava partneriga.

Möödunud laupäeval korraldatud protestiaktsioonil nõudsid ametiühingud ja Ida-Virumaa ettevõtete töötajad valitsuselt samme tööpuuduse lahendamiseks ja madala palga tõstmiseks.