Kui nad HI-viiruse kandjaga ei seksinud ega poksinud, kui veri vastu ei läinud, siis teistele Keskhaiglas olnutele sünnitaja viirus ei levinud. Keskhaigla on tasemel ja teised patsiendid ei saanud seda nakkust. Aga emad ja vanaemad helistavad ja nutavad ja muretsevad. Kõik ilma asjata. Ärge tehke asjatult paanikat!

Eestis on HI-viiruse kandjaid nii vähe ilmselt seepärast, et eestlased on teistest rahvastest võib-olla alalhoidlikumad. Ja ei ole seksuaalselt võib-olla nii aktiivsed kui lõuna pool.

Ja homoseksuaale on vähem kui 1989-90. Pealegi homoseksuaalne mees kasutab kondoomi. Neile sai sellest siis räägitud. Nad ei lähe piltlikult öeldes ilma kaitsevahenditeta toru keevitama. Homoseksuaalid on alalhoidlikumad kui heteroseksuaalid.

Heteroseksuaalsed mehed võiksid ka hommikul peeglisse vaadata ja öelda: “Oi, küll ma olen ilus poiss, tulen õhtul sama ilusalt ja tervelt koju tagasi!”

Lätlaste hulgas põhjustas plahvatusliku kasvu ka ametlikel andmetel narkomaania. Nemad lasevad ühe nõelaga. Nagu meil on viinaring, on neil süstlaring. Ja kui pudeliga võib saada ainult kõhulahtisuse, siis süstlaga saab palju muud.

Ka Eestis võib tulla plahvatuslik kasv. Narkomaanidele tuleb olukord selgeks teha.