Linn omandas pea poole projektialusest ligi 20-hektarilisest alast ostueesõigust kasutades, astudes vahele AS Kristiine Kinnisvara ja Kamm Ettevõtmiste OÜ 8. märtsil sõlmitud ostu-müügilepingule. Linn põhjendas Kamm Ettevõtmiste OÜ asemel ostjaks hakkamist asjaoluga, et maad müüdi alla turuhinna ning Jõeoti 28 kinnistu omandamine võimaldas Tiskresse kavandada odavate elamute projekti.

Kamm Ettevõtmiste OÜ juhataja ja omanik Mart Maastik kinnitas eile Postimehele, et praeguseks on firma jaganud Kristiine Kinnisvaralt 4,5 miljoni krooni eest ostetud 9,1-hektarilise kinnistu 65 krundiks, millest 15 on kolmele uuele omanikule ka maha müünud.

Sellist 9,1 hektari suurust kinnistut, mida linn volikogu mais tehtud otsusega osta tahab, pole olemas, väitis Maastik. Tema sõnul on alal valdavalt 900-2500 ruutmeetri suurused elamukrundid, mis on kinnistutena kantud maakatastrisse.

Maastik ütles, et linn on oma ostueesõigust kasutades astunud alatult vahele ausale kinnisvaraärile, sest ostueesõiguse seadus on mõeldud varjatud tehingute ärahoidmiseks, mida aga nende maaost pole.

Kamm Ettevõtmiste OÜd esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles eile, et erafirma müüdud 15 krundi uued omanikud on heausksed ostjad. Tema väitel tuleb linnal tõestada ostu-müügilepingute õigustühisust kohtus, sest pelgalt selle väitmisest lepingud tühiseks ei muutu.