Tšetšeenide delegatsiooni juhib välisminister Iljass Ahmadov, kelle sõnul on plaani peamised punktid esitatud USA välisministrile Madeleine Albrightile, kes viibib praegu visiidil Lähis-Idas.

Ahmadov kinnitas jutuajamisel ajakirjanikega, et Tšetšeenia konflikti üheksa kuu vältel on saanud surma 40.000 inimest. Ta avaldas kavatsust tutvustada rahuettepanekut oma kümnepäevase USA-visiidi jooksul Ühendriikide seadusandjatele ja president Bill Clintoni administratsiooni töötajatele.

Ahmadovi sõnul näeb plaan ette tulevahetuse lõpetamise ning ajutise täitevkomitee moodustamise, kuhu peaksid kuuluma sõdivate poolte esindajad ning Euroopa ametiisikud. Vaherahust kinnipidamist peaksid jälgima OSCE, Euroopa Nõukogu, ÜRO ja SRÜ maade delegatsioonid.

Ta märkis, et tšetšeenide sihiks pole paluda USAlt vahendamist, vaid soovitakse, et Washington avaldaks mis tahes vormis mõju Venemaale.

Agentuuri EFE teatel ei peeta Ahmadovit USAs Tšetšeenia välisministriks, kuna Ühendriigid ei ole tunnustanud selle vabariigi iseseisvust.

Tšetšeenia esindaja kutsus USAsse sealne Tšetšeenia komitee, mis moodustati käesoleva aasta algul. Sellesse gruppi kuuluvad USA eelmiste administratsioonide kõrged ametnikud.