Tallinna linnavalitsuse infonõunik Annely Entson ütles BNS-ile, et Raagmets andis haridusametile lahkumisavalduse omal vabal tahtel, kuid maksupettuste süüdistus on endiselt õhus.

Maksuameti andmeil jättis Kullo juhtkond aastatel 1994-1999 tasumata üle kahe miljoni krooni üksikisiku tulumaksu, kuigi tulumaks on töötajatelt kinni peetud ning aruandluses maksuametile üle kantuna kajastatud.

Peale selle lasub Tallinna suurimal huvikeskusel ka sotsiaalmaksuvõlg. Kokku oli eelmise aasta lõpu seisuga huvikeskus Kullo võlgu koos intressidega 5.378.683 krooni.

Entsoni sõnul ei ole Raagmets andnud linnavalitsusele korralikku selgitust maksude maksmata jäämise asjaolude kohta ning on väitnud, et raamatupidajad on tema eest fakte varjanud.

Seega kasutas Kullo juhtkond aastaid linnaeelarvest riigimaksude tasumiseks eraldatud raha muuks otstarbeks, ühtlasi on pidevalt vähenenud keskuses laste huvitegevuseks mõeldud pind ja asemele on tulnud büroopinnad, ütles linnavolikogu liige Maret Maripuu veebruaris pärast maksuameti revisjoni tulemuste avalikustamist.

Tallinna linnavalitsus teavitas olukorrast huvikeskuses linna sisekontrolli ning politseid ning majanduspolitsei algatas Kullos avastatud riisumiste kohta kriminaalasja.

Ühtlasi kohustati huvikeskust selle aasta eelarvest tasuma maksuvõlast füüsiliste isikute tulumaksu osa ning maksegraafiku alusel ülejäänud osa kuni võla kustutamiseni.

Entson nentis, et juhtkond ei ole kulude piiramisega hakkama saanud.

Raagmets juhib Kullo huvikeskust 1981. aastast.

Entsoni sõnul kuulutas linnavalitsus juba paar nädalat tagasi välja konkursi Kullo huvikeskusele uue juhi leidmiseks, konkursi tulemused peaks selguma enne jaanipäeva.