Tulekahju tõttu said kergelt kannatada kultuuriameti, omandireformiameti ja linnavaraameti ruumid, ütles BNS-ile Tallinna linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister.

Põlengu tõttu on linnaametite ruumide sisustus kaetud kerge tahmakorraga, samuti on tubades tugev suitsuhais. Kõige rohkem sai kannatada Tallinna kultuuriamet, mis asub otse Metropoli kohal.

Tulekahju Metropoli kohvikus tekitas suurema kahju omandireformiametile.

Ameti juhataja Vladimir Viies ütles Raepressile, et ilmselt kuumuse tõttu hävisid kahel arvutil kõvakettad, mis sisaldasid omandireformiga seotud linnavalitsuse korralduste projekte. Tahmasaaste on Viiese sõnul muutnud kasutamiskõlbmatuks paarkümmend toimikut.

Tulekahju tõttu ei olnud esmaspäeval vastuvõttu omandireformiameti erastamisosakonnas ning esmaspäeva õhtuks polnud selge, millal see taas käivituda saab. Tahm rikkus lisaks ära kaks äsjaremonditud tuba, imbudes põrandal värskesse lakikihti.

Igapäevatöö tegemine osutus esmaspäeval võimatuks kogu linna kultuuriametis. Ameti juhataja Ene Vohu ütles Raepressile, et normaalse olukorra taastumiseks kulub eeldatavasti veel umbes kaks päeva. Seni on linna kultuuriametnike põhitegevuseks osalemine oma ruumide puhastamisel tahmast.

Ene Vohu hinnangul peaksid koristajad esmaspäeva õhtuks saama kultuuriametis puhtaks kogu põranda. Tahmakorraga on aga lisaks kõigele muule kaetud ka paberid nii laudadel-riiulitel kui ka kappides ja sahtlites, samuti arvutid. Istuda saavad ameti töötajad ainult polstrita toolidel, mida oli võimalik kohe puhtaks teha.

Tahmasaastest said osa ka ka linna spordiameti ja linnavaraameti ruumid.

Linnakantselei juhataja Viljar Meister käis esmaspäeva hommikul koos kindlustusfirma Bico esindajaga linnaametite ruume vaatamas. Bico teatab oma otsusest kulude korvamise osas teisipäeval.

Kinnitamata andmetel hinnatakse esialgseks tulekahju tõttu tekkinud kahjuks kokku ligi 1,5 miljonit krooni.

"Ruumide tahmast puhastamine ei ole eriti suur töö. Rohkem häirib suitsuhais, millest enne paari päeva ilmselt lahti ei saa," sõnas Meister.

Peale Tallinna linnaametite sai tulekahjus kergelt kannatada ka Aivar Pilve advokaadibüroo.

Esmaspäeva varahommikul põles Tallinnas seest praktiliselt tühjaks populaarne kohvik ja diskoteek Metropol, inimesed tulekahjus kannatada ei saanud.

Tuletõrje sai teate põlengust Vabaduse väljakul asuva Metoropoli teisel korrusel kell 5.30, ütles Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Priit Laos BNS-ile. Tulekahju tekkimisel oli diskoteegis palju rahvast. Turvamehed evakueerisid inimesed ning keegi ei saanud kannatada. Laose sõnul kustutas kohviku tulekahju kokku kümme tuletõrjeautot, põleng saadi kontrolli alla kell 5.53 ja likvideeriti kell 6.36.

Laos lisas, et kahjutuli sai alguse teisel korrusel asuva ruumi tagumisest nurgast, mille seintel olevad pilliroovihud oli keegi klientidest põlema süüdanud.

"Uurijad selgitavad, kas tegemist oli hooletuse või pahatahtliku süütamisega," ütles Laos.