Win3D käivitamisel (see võib igal alglaadimisel automaatselt toimuda) ilmub Windowsi töölaua asemel ruumiline pilt, mis jätab Windowsi tegumiriba vabaks. Avapildi on kolme ruumi uksed ja kaev viimati kasutatud dokumentidega. Pildi alaservas on ikoonid ruumide avamiseks. Nooleklahvide ja hiirega saab pilti suurendada, vähendada, pöörata ja ruumide uksi avada. Ruume on neli: Office, Internet, Games ja Multimeedia. Iga ruumis on vahendid (ikoonid, sahtlid, konksud jne) temaatikale vastavate programmide ja linkide jaoks. Osa neist on kaasa antud, osa tuvastatakse kõvakettalt (brauserid, Office’i programmid). Kasutaja saab lisada vajalikke linke, muuta ruumide värve jm. Win3D toetab esialgu vaid 16-bitist värvisügavust.

Klõps mõnel ikoonil või lingil avab tavalise akna ja töö jätkub kahemõõtmelises keskkonnas. Kuna tegemist on operatsioonisüsteemi pealisehitusega, mis praeguse maikuus valminud beetaversiooni korral pole teadagi veel veavaba, siis tuleb Win3D vaadelda kui katsetust, mis võib ehk kaugemas tulevikus senises arvuti kasutamises midagi muuta. Ilma katsetamata ei oska ju keegi öelda, mis miljonitele arvutikasutajatele peale läheb. Neid, kes igasuguseid nahkasid (skin) meeleldi kasutavad, on küllaltki palju. Ulmefilmidest (nt Johnny Mnemonic) meelde jäänud efektse 3-D kasutajaliideseni, kui see kunagi üldse teoks peaks saama, on igatahes veel pikk tee.

Ega Win3D tööd kiiremaks muuda, huvitavamaks ehk küll. Et 2,27 MB programmi Win3D05b.exe saab tasuta tõmmata, siis võib igaüks asjast oma arvamuse kujundada. Aeglasel arvutil ei tasu seda proovida. Abiinfo faili ei ole, seega peab asjahuviline kõik Win3D võimalused ise avastama. Ärge kiirustage autoreid kohe hukka mõistma, nii võite koos pesuveega ka lapse välja visata.