Meeskondadel on võimalik valida kahe liiga vahel. Meistriliigas võivad võistelda kõik soovijad. Esiliigas mängivates meeskondades ei tohi esineda mängijaid, kes hooajal 1999/2000 mängisid Eesti või mõne muu riigi meistrivõistluste meistri- või esiliigas.

Võrreldes Eesti tänavakorvpalliketiga, kus kõikidel etappidel kasutatakse spetsiaalseid tänavakorvpallikonstruktsioone, on Ida-Virumaal võistlus lähem saalikorvpallile, sest nii mõneski kohas loobitakse palli statsionaarsele korvile.

Ka mängupaigaks ei ole kõikjal asfaltplatsi - nii mängitakse juunikuus Jõhvis Mihkli kiriku juures asuval korvpalliväljakul puupõrandal ja augustikuus peetakse viimane etapp Iisakus, kus nagu tavaliselt on väljakukatteks kummiplaadid.

Ida-Virumaa tänavakorvpallist saab Internetist lähemat infot Eesti Interneti spordiväravas www.sportnet.ee ja korvpalliküljel www.basket.ee. Nendelt aadressidelt leiab huviline ka tänavakorvpallimängu reeglid, mille põhialuseks on tavalise korvpalli määrused.

Võrreldes eelmistel aastatel kehtinud reeglitega (arusaamatuste vältimiseks on reeglid nii Eesti tänavakorvpalliketis kui ka Ida-Virumaa ketis enam-vähem sarnased), on sel aastal sisseviidud tähtsama muudatusena see, et võistkonna 9. vea korral eemaldatakse mängust esimene mängija. Võistkonna 12. vea korral eemaldatakse mängust teine mängija. Eemaldatavad mängijad võib võistkond ise nimetada nende mängijate hulgast, kes vea fikseerimise hetkel väljakul olid.

Selle punkti sisseviimine on tehtud eesmärgiga muuta tavaliselt küllaltki karmikoelist tänavakorvpallimängu veidigi mängijasõbralikumaks. Ida-Virumaa tänavakorvpalli seeriavõistluse korraldajad ootavad etappidel 10 - 25 võistkonna osavõttu. Loodetakse, et Ida-Virumaale saabub tänavakorvpalli mängima võistkondi ka mujalt Eestist.

Ida-Virumaa keti etapil mängiminemaksab meeskonnale 100-150 krooni, samas kui Eesti etapil peab mängimise eest välja käima 390 - 880 krooni. Kokkuvõttes Ida-Virumaa keti parim meeskond saab Ida-Virumaa tänavakorvpalli meistritiitli. See on neljas kord, kui sel alal maakonna meistermeeskond selgub.

Ida-Virumaa tänavakorvpall 2000 ajakava
I etapp 20. mai Jõhvi vald, trahter Valge Hobu esine väljak
II etapp 27. mai Kohtla-Järve linn, linnavalitsuse esine väljak
III etapp 3. juuni Narva linn, Narva kolledzi spordiväljak
IV etapp 10. juuni Jõhvi linn, Mihkli kiriku spordiväljak
V etapp 17. juuni Toila vald, sanatooriumi spordiväljak
VI etapp 1. juuli Kiviõli linn, linnavalitsuse esine väljak
VII etapp 8. juuli Mäetaguse vald, kooli korvpalliväljak
VIII etapp 15. juuli Kohtla-Nõmme vald, rahvamaja korvpalliväljak
IX etapp 22. juuli Jõhvi linn, keskväljak
X etapp 29. juuli Kohtla vald, Järve küla park
XI etapp 5. august Iisaku vald, gümnaasiumi staadion