Eesti Energia pressiesindaja sõnul oli Loksa Mere juba pikemat aega Eesti Energiale võlgu üle poole miljoni krooni, millest tasus esmaspäeva hommikul ligi 200.000 krooni.

"See aga ei rahuldanud Eesti Energiat ning seetõttu otsustati esmaspäeval alates kella 15.30 AS-i Loksa Mere tarbijatel vool kolmeks tunniks välja lülitada," ütles Eesti Energia pressiesindaja BNS-ile.

Tema sõnul on AS Loksa Mere endiselt Eesti Energiale võlgu ligi 321.000 krooni, sellele lisandub juba nädala lõpus järjekordne makse ligi 200.000 krooni ulatuses.

Pressiesindaja sõnul hakkab Eesti Energia iga päev Loksal elektrit kolmeks tunniks välja lülitama seniks, kuni Loksa Mere tasub võlgnevuse.

AS-i Loksa Mere juhataja Igor Ignahhin ütles BNS-ile, et nende tarbimisvõrgus on tuvastatud suur elektrivarastaja, mis on põhjustanudki võlgnevuse tekke.

Ignahhini sõnul peab Loksa Mere Eesti Energiaga aktiivselt läbirääkimisi, et leppida kokku järele jäänud võlgnevuse osas maksegraafik ja säilitada Loksa Mere tarbijatele elektrienergia.

AS Loksa Mere kuulub täielikult Loksa linnavalitsusele.