Politsei sai kell 22.15 teate tulistamisest Kohtla-Järvel Tammiku mikrorajoonis Puru tee 33 maja juures, kus patrull avastas haljasalalt sõiduauto Vaz 2103. Autol oli palju kuuliauke juhipoolses küljes ja läbilastud klaasid, ütles politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Auto lähedal vedeles rohkesti 7,62-millimeetrise kaliibriga padrunikesti.

Sündmuskoha lähedal asuva maja sissekäigust leidis politsei ka autojuht Igori (25), kellel oli üheksa kuulihaava puusa ja jalgade piirkonnas ning ta toimetati kõrvalmaja sissekäigust Kohtla-Järve haiglasse. Igori sõnade kohaselt oli tema kõrval istunud mees hüüdnimega Kartina sündmuskohalt põgenenud.

Keskkriminaalpolitsei Ida regiooni komissar Aleksander Žegulov ütles BNS-ile, et laupäevaõhtune mõrvakatse on jätk 9. mai hilisõhtul Kalevi tänaval toimunud tulistamisele, mille käigus hukkus sõiduauto Ford roolis olnud kohalik allilmategelane Valentin Roditskin (35).

"Tegemist on kahe kohaliku allilmajõugu võimuvõitlusega- üks grupeering tahab teiselt võtta kontrolli kriminogeense äri, selhulgas narkootikumidega äritsemise üle," ütles Žegulov.

Komissari sõnul kuuluvad mõlemas juhtumis vigastada saanud või hukkunud mehed samasse, praegu võimul olevasse grupeeringusse.

Möödunud teisipäeval avas mõrvar tule Kalevi tänaval seisnud sõiduauto Ford Escort pihta ning tappis selles olnud kohaliku allilmategelase Valentin Roditskini ning tekitas kõhuvigastuse 28-aastasele Aramile.