Ringhäälingunõukogu sätestatud tingimustel nõutakse kandidaatidelt kõrgharidust ja juhtimiskogemust. Paberid kandideerimiseks tuleb ringhäälingunõukogule esitada hiljemalt 24. maiks.

Konkurss toimub kahes voorus, esimeses osalemiseks tuleb esitada kandideerimisavaldus, elulookirjeldus ja essee, mis peegeldaks kandidaadi arusaamu avalik-õigusliku ringhäälingu arengust Eestis ja enda rolli juhatuse liikmena.

Esitatud materjalide põhjal valib ringhäälingunõukogu juhatuse esimeeste kandidaadid teise vooru, kus neil tuleb esitada oma tegevusprogramm ETV või ER-i juhtimise ja arendamise kohta.

Teise vooru pääsenutele annab ringhäälingunõukogu tutvumiseks ER või ETV praegust organisatsioonilist ja rahanduslikku seisu peegeldavad materjalid.

Teises voorus antakse esimeestekandidaatidele ka materjalid kõigi juhatuse liikmeteks kandideerinute kohta, esimeeste kandidaadid võivad ka täiendavalt esitada omi kandidaate juhatuse liikmeteks.

Juhatuse esimeeste ja liikmete kandidaatide tegevusprogramme analüüsitakse lõppvestlusel, seejärel teeb ringhäälingunõukogu otsuse.

Ringhäälingunõukogu aseesimehe Peeter Kreitzbergi sõnul võivad kandideerida ka töölepingu lõpeatanud erakanalite juhtkonda kuuluvad inimesed, kuid oluline on suure struktuuri juhtimise kogemus - tegemist ei pea olema meediakanaliga.

Vaja on värsket verd ja ETV praegune olukord eeldab asjadele ebatraditsioonilist pilku, ütles Kreitzberg BNS-ile teisipäeval.

ETV ja ER-i uue juhatuse peab ringhäälingunõukogu kinnitama hiljemalt 1. juuliks, uute juhatuste volitused algavad hiljemalt 10. juulil, mil lõpevad ETV ja ER-i praeguse peadirektori volitused.

Avalik-õigusliku raadio ja telejaama juhatuse esimehed ja liikmed määrab ametisse ja kutsub ametist tagasi ringhäälingunõukogu, nendega sõlmib, muudab ja lõpetab teenistuslepingud nõukogu esimees vastavalt nõukogu otsusele.