Labudek (60) on esimene Tšehhi suursaadik, kes töötab alaliselt Tallinnas, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Vladislav Labudek lőpetanud Karlovi Ülikooli Prahas ning kaitsnud samas ka doktorikraadi. 1965-1968 oli ta rahvusraamatukogu toimetaja Prahas, 1969-1992 töötas Labudek Praha pőllumajandusülikoolis raamatukoguhoidja ning tőlgina ja luges loenguid humanitaarteaduste osakonnas.

Aastail 1992-1993 oli ta Rahvusvaheliste Suhete Instituudi Kesk-Euroopa osakonna juhataja. 1993-1998 töötas Labudek Tšehhi saatkonnas Bonnis nőunikuna. Enne nimetamist suursaadikuks Eestis töötas Vladislav Labudek Tšehhi välisministeeriumi analüüsi ja poliitikaplaneerimise osakonna juhatajana.

Kuveidi suursaadik Faisal Al-Ghais (55) on lőpetanud Beiruti Ameerika ülikooli ja töötab välisteenistuses alates 1968. aastast. Faisal Al-Ghais on töötanud mitmel vastutaval ametikohal Kuveidi välisministeeriumis ning viibinud välislähetuses Suurbritannias ja Saksamaal.

Aastatel 1986-1992 oli ta Kuveidi suursaadik Brasiilias, Uruguays, Ecuadoris ja Tšiilis. 1992. aastal nimetati Faisal Al-Ghais Kuveidi suursaadikuks Austriasse ning Ungarisse, Sloveeniasse ja Slovakkiasse. Samal ajal oli ta ka Kuveidi alaline esindaja rahvusvaheliste organisatsioonide juures Viinis.

1997. aasta märtsis valiti Al-Ghais Viinis asuvate rahvusvaheliste organisatsioonide diplomaatilise korpuse vanemaks. Alates käesoleva aasta märtsist on Faisal Al-Ghais Kuveidi suursaadik Saksamaal.