1. Tiri-tõmba

See harjutus aitab lõdvestada ja sirutada lihaseid. Selline kerge sirutusharjutus sobib alustuseks, kuna vabastab selgroo pingetest.

Algasend: Seiske lapsega vastamisi. Laskunud palli ette põlvili, asetage käed ja pea pallile ning lõdvestage selg. Kui olete selle asendiga harjunud, lükake palli veidi ettepoole (vt.pilti) - käed selle peal. Te peaksite tundma seljalihaste meeldivat lõdvestumist. Hoidke seda asendit 30-40 sekundit.

2. Sõidame!
See harjutus tugevdab selja-, kõhu-, jala- ja tuharalihaseid; lapse jaoks on see hea seedehäirete profülaktikaks, samuti võimalus tugevdada seljalihaseid.

Algasend: Istuge pallile (kindluse mõttes asetage jalad õlgade laiuselt harki), käed puusadele ning püüdes selga sirgena hoida tehke pallil istudes puusadega väikseid ringe. 8-12 ringi kummalegi poole. Lapsel laske tasakaalu hoida pallil istudes või sellega hüpates.

3. Kaunitar
See on vajalik harjutus, et selg - seega ka rüht - oleks sirge ja kaunis (käib ka lapse kohta). Piisab 16 korrast päeva jooksul.

Algasend: Istuge pallile hoides jalgu õlgade laiuselt harkis ja käsi tasakaalu hoidmiseks taga. Lugedes 1-2 - abaluud kokku lükata, 3-4 - õlad lõdvestada. Proovige korraga teha 16-24 sirutust-lõdvestust kaks-kolm korda päevas.



4. Kes on tugevam?
See kerge harjutus aitab tugevdada puusi ning lahkliha lihaseid ( tähtis sünnituse normaalseks kulgemiseks).

Algasend: Lamades selili põrandal, haarata jalgadega pallist. Võistlus lapsega, kumb surub palli kõvemini. Harjutust korrata 16-24 korda kahe peale.

5. Nukuke
Järgnev harjutus on vajalik rinnalihaste toonuses hoidmiseks, mis on tulevikus nende kauni kuju pandiks.

Algasend: Istuda koos lapsega teine teisele poole palli. Surudes palli mõlema käega tunnetage, kuidas rinna- ja käelihased pingulduvad.

6. Küll sai rassitud!
See harjutus aitab lõdvestada selga ja jalgu, viimastel on raseduse ajal kahekordne koormus. Samuti suurendab see harjutus vere juurdevoolu beebi juurde ning on profülaktikaks veenilaiendite tekkimisele.

Lamades selili asetada jalad pallile. Jääda sellesse asendisse 5-10 minutiks. On kõvasti vaeva nähtud ning ära teenitud mõni minut meeldivat lõdvestust.