Prognooside tegemine ei ole just eriti keeruline. Armustussuhted selliste meestega joonistuvad varakult välja ning on selgemad kui suhted vabade meestega. Juba ainuüksi alalhoiuinstinkti tõttu on teil vajadus kindlaks teha, mida tähendavad truudusetule mehele uued suhted. Võib eristada kaheksat enam- levinud suhte liiki. Neid teades on palju lihtsam mõista oma abielus austajat.

Ka abielunaistele ei jookse järgnev "klassifikatsioon" mööda külge maha. Tundes oma abikaasat, oskate ohumärkide järgi ohtu ehk ennetada..

Et teada saada, kas ja kuidas meie välimääraja Eestis toimib, ootame teie kommentaare.

Alustame müütidest
Ameerika psühholoogide arvates on romaan abielumehega ümbritsetud müütidega.

Esimene müüt: suhe abielumehega on mõnes mõttes erakordne.

Eetilisest vaatevinklist lähtudes ei ole taoline suhe normaalne, kuid midagi erakordset selles ka ei ole. Suhted abielumeestega muutuvad järjest "populaarsemaks." Võibolla kümne aasta pärast pole ka meil ühtegi naist, kellel poleks olnud suhteid abielumehega.

Teine müüt: vahekord abielus mehega ei kesta kaua, sest suhe on ebakindel ning jääb tavaliselt mööduvaks episoodiks mõlema partneri ellu.

Enamasti kestab niisugune suhe kaks aastat, mis on üsna soliidne staazh.

Kõige populaarsem müüt: mehed vahetavad harva oma naise armukese vastu.

Ameerikas lõpeb 25% sellistest suhetest uue perekonna loomisega. Jälgides seltskonnakroonikat tundub, et sammume ameeriklastega ühte jalga.

Luksus

Mehe jaoks on kõrvalhüpped igavusest vabanemiseks ning edevuse toitmiseks luksus. Kapriiside rahuldamine võib maksta väga kõrget hinda. Seetõttu on "luksusromaani" kangelane alati äärmiselt nõudlik. Ta vajab teravaid elamusi, kuid ei kavatse siduda end kohustustega, arutleda suhete üle, kuulata pretensioone ega huvitu väljavalitu probleemidest. See kõik kuulub tema hinnangul perekondliku asjaajamise juurde, mida tal niigi küllaga on.

Plussid
Sellise mehega võite teha imelise reisi, olla osaline unustamatus loos ning elada üle vapustavaid seiklusi. Kui mehel on võimalus kogeda midagi enneolematut, on ta aldis riskima ning unustab ettevaatlikkuse.

Väljavaated
Mõnikord õnnestub sellist meest kaua endale hoida. Harva juhtub, et alatiseks. Viimasel juhul tuleks teil muuta mehe elu igaveseks pidupäevaks - tulevärgiks. Kui püstitate taolise eesmärgi, omamata selleks erilisi kalduvusi, teete oma elu põrguks.

Takistus

Abielumehe jaoks on armusuhe omamoodi katsumus. Kuid vastaspoole parimate esindajate - salaromantikute - saatus on, et need õilsad ja ausad rüütlid ei taha teistele inimestele valu valmistada ning eelistavad elada iseendaga vastuollu sattumata. Tekkinud kõrvalsuhe aga röövib rahu , sunnib oma seniseid häid loomuomadusi ümber hindama. Harjunud "õigesti" elama, leiavad nad end nüüd olukorrast, kus pole võimalik teha ühtegi "õiget" tegu. Sellised mehed kahtlevad lõpuni oma tunnetes ning käituvad ebakindlalt. Nad piinavad ühtviisi nii oma naist kui armukest, püüdes suhteid maha salata. Nendelt pole mõtet oodata otsustavaid samme. Süütunne mõjub masendavalt ning on lisaks ka nakkav. Neid on raske kritiseerida ja süüdistada, veel raskem maha jätta.

Väljavaated
Mitte igaüks ei sütita meest. Kui see on juhtunud, on end kerge kaasakiskuva romaani kangelannaks pidada. Paraku ei oska "kangelanna" arvestada võimalusega, et suhted tühjalt lõppeda. Ometi on see kõige tõenäolisem lõpp. Kui just naine ise - väsinud kindlusetusest - ei otsusta meest lahti lasta.. Seda too just ootabki, et üks talle armsatest naistest tal rahus minna laseks. Praktika näitab, et esimesena tüdinevad suhtest armukesed.

Võimalus

Naise jaoks on niisugune suhe kõige perspektiivikam, samas ka kõige dramaatilisem. Selline mees paneb armukesele suured lootused, samuti vastutuse.

Sellise suhte-tüübi esimeseks tunnuseks on pikad ja üksikasjalikud jutustused konfliktidest oma naisega, kuna mees tunneb sügavat rahulolematust oma pere-elu üle. Teine kindel märk on see, et mees on tõsiselt armunud oma uude sõbratari ega taha oma armastusest ilma jääda. Alustada kõike nullist, ehitada elu uutmoodi , jätta kõrvale kõik üleliigne ning ebameeldiv - need on ootused, mida mees uue kallimaga seostab. Ta kardab eksida ning jälgib armukest äärmise tähelepanuga. Kuna mees on see, kes riskib, ei soovi ta, et teda millekski sunnitakse. Mees ise testib ning esitab naisele järjest küsimusi: mitu last too tahab, kas ta soovib puhkuse koos mehega veeta, kas tema vanemad hakkavad nende pereellu sekkuma jne. Neile küsimustele on partneril üsna raske vastata, kuni pole tehtud ettepanekut kooselu alustamiseks. Kuid just nii käitub antud juhul mees - ta tahab teada maksimumi, enne kui otsustab suurte muudatuste kasuks.

Väljavaated
Võimalus mitte ainult mehele, vaid ka naisele. Et seda ära kasutada, läheb vaja tohutut kannatust.

Matsh-revansh

Suhte algus on sarnane võimaluste romaaniga: mees räägib palju oma naisest, seletab üksikasjadeni, mis talle ei meeldi ning annab mõista, et on lõpuks leidnud naise, keda vajab. Mehe kriitiliste avalduste erakordne emotsionaalsus peaks ettevaatlikuks tegema. Nii süüdistatakse neid, keda tahetakse parandada, mitte neid, kelles ollakse täiesti pettunud. Seejärel hakkab järjest uusi ebameeldivaid üllatusi pudenema: süüdistanud oma kaasat tuulepäisuses, jutustab mees järgmisel päeval vaimustusega, kuidas ühel peoõhtul kurameerisid kõik mehed tema naisega. Ärge laske ennast eksitada - teie olete mehe jaoks kättemaksuvahend.

Väljavaated
Suhted kallimaga jäävad ebamääraseks ning sõltuvad olukorrast mehe peres. Mees ei katkesta suhteid, seda tuleb teha kallimal - tuleb loobuda võistlusest, mis on kaotusele määratud. Hoopis parem on, kui te oma rollist võimalikult varakult aru saate ning loobute asjatust võitlusest..

Defitsiit

Igas perekonnas jääb millestki vajaka - kodutundest, soojusest, vastastikusest mõistmisest, hoolitsusest või viisakusest. Kõige sagedamini jääb mehe jaoks vajaka seksuaalsest uudsusest. Vaheldust otsides jõuab ta armukeseni. Selline mees annab endale aru, mida ta kavatseb ning see on suur pluss. Miinuseks on suhte ühekülgsus. Mees võib aastate kaupa käia ühel ja samal aadressil, isegi samadel päevadel selleks, et sõbratariga seksida. Ta ei lase end külla või kinno viia, ka kõikidele teistele katsetele suhtele värvi lisada vastab ta tõrjuvalt. Tõsi, mõnikord toob ta harjumusest lilli, tunneb huvi töö ja sõbrataride vastu ning jagab nõu, kuidas peaks hoolitsema välimuse ja koduse majapidamise eest ning loob sellega illusiooni hoolimisest - nagu võtaks mees naise elust osa. Illusioon see ongi, mis hoiab armukest tema kõrval. Kui ta aga käib naise juures mitte ainult kire ja seksuaalse uudsuse pärast, vaid ka lohutust ning lahket naeratust otsimas või et hubases köögis õunapirukat süüa, siis võib suhe kesta igaviku. Niisuguse mehe peale on peaaegu võimatu vihastada, kuna ta ei paista sugugi alatu ning küünilise tarbijana.

Väljavaated
Niisugused suhted võivad lõppeda abieluga. Kuid mida kauem nad kestavad, seda vähem jääb võimalikule abielule võimalusi. Luues mehe jaoks maksimaalselt mugavad tingimused, pole tal põhjust alustada kapitaalsete muudatustega.

Lohutusauhind

Nimetatud suhtetüüp on varjupaik hädavarestele ning meestele, kes end sügaval hingesopis äpudeks peavad. Pole tähtis, kui palju nende arvamus tegelikkusega kokku läheb. Nende jaoks on kõrvalepõige võimalus tõestada endale ja teistele, et nad on suutelised enamaks. Sellised mehed on lihtsalt laisad. Nad bravuuritsevad oma laiskusega, laiendades lodevust ka suhtele. Võib arvata, et lodevad mehed ei hinda suhet, kuid see pole nii. Tegelikkuses kardavad nad paaniliselt ebaõnnestumisi ning püüavad ükskõiksusega oma hirmu varjata. Olla lohutusauhind pole sugugi lihtne. Seepärast ei tohi end kergesti kätte anda, nii kaotab auhind väärtuse. Kuid pole põhjust ka liiga kaua vastu hakata - kõik, mis näib ligipääsmatu, sunnib seda liiki mehi põgenema. Sellist partnerit ei tohi armukadedaks teha. Te peate tema enesehinnangu eest hoolt kandma ning suhtuma arusaamisega tema enesehaletsushoogudesse. Selline romaan nõuab naiselt tohutut jõupingutust. Suhe kustub, kui olukord kontrolli alt lahti päästetakse.

Väljavaated
Tõenäosus, et suhe abieluga lõpeb, on küllalt suur - laisk mees pole just palju auhindu saanud ning vaevalt, et ta nendest ära ütleb. Kuid alati jääb oht, et muutute mehe elus tema järjekordseks pettumuseks, sest ta ise suhtub ümbritsevasse järjekindla pessimismiga.

Üllatus

Seiklus, mis mehele ootamatult kaela sajab, pakub rahuldust ega tekita talle vähimatki muret. Suhe areneb iseenesest - ilma mehepoolsete pingutusteta. Sügava sümpaatia äratanud daam hakkab esimesena tähelepanu osutama ning rõõmsalt vastu hüüdma igale algatusele. Mees juubeldab vedamise üle, loomulikult ei kavatse ka suhtest keelduda. Ta viibib kerges eufoorias ning sellist seisundit võib tõelise armumisega segi ajada. Nagu iga inimene, kes on saanud ootamatu kingituse, on ka üllatuse omanik heldekäeline ja innustunud.

Väljavaated
Seegi seiklus saab otsa , kui kerkivad probleemid. Kus kohtuda, mida oma naisele öelda ning mida lubada armukesele - need elementaarsed küsimused tunduvad kingituse eest liiga suure hinnana.

Kummaline lugu

Uus suhe, mis vajub mehele kaela siis, kui too seda kõige vähem ootab, meenutab oma olemuselt üllatussuhet. Sellega sarnasus lõpebki. Mees on algusest peale kindel, et tegemist on juhusliku ning võibolla ka mittevajaliku episoodiga tema elus. Ta pole kindel, kas ta on üldse tõsiselt võlutud naisest, kelle kõrvale ta sattus. Seda enam on ta üllatunud, kui temalt nõutakse valiku tegemist ning tähtsa otsuse vastuvõtmist. Selline mees soovib ujuda pärivoolu. Jutustus mehest, kes ei tea , kuidas ta naisega kokku sattus ning mida ta temaga teeb, võib ebatõenäoline tunduda. Ometi on see küllalt levinud variant. Tasapisi sigineb mehe teadmatusse kübeke kavalust, kuid üks asi jääb muutumatuks: ta ei kavatse juhtunu eest mingit vastutust kanda. Abielumees ei soovi oma elu muuta juhu-kõrvalhüpete pärast, ning püüab need ajapikku "kummalisteks lugudeks" kuulutada. Ei, ta ei ütle kohtumistest ära, kuid ta ei tee ise kunagi sellist ettepanekut. Ta unustab helistada. Ta ei mäleta, mida naine talle eelmisel korral rääkis, ta ei esita küsimusi. Ta tunneb imestust, kui talle tahetakse oma probleemidest jutustada, ja pange tähele - ühel hetkel lausub ta mõtlikult kaugusesse vaadates: "Ikkagi on kummaline, kuidas see kõik meil algas…"

Väljavaated
Kummaline lugu - on sild taganemiseks. Kui mees on hakanud silda ehitama, peaks ka naine taganemisele mõtlema. Ükskõik, kuidas suhted abielumehega lõpevad, ei ole see kaotus ega viga, vaid tähtis ning huvitav kogemus. Ei tohiks lubada, et suhe kunagi kummaliseks looks muutuks. See on peaaegu ainus suhtetüüp abielus meestega, millel ei tohiks tekkida lasta.