Ülo venna Aivari suhtes kohtupsühhiaatriline ekspertiis veel kestab.

Palderi sõnul viibib Ülo praegu Viljandi arestimajas ja Aivar Tallinna psühhoneuroloogiahaiglas. Mehed on ennast üleval pidanud korralikult ja mingeid ekstsesse ei ole juhtunud.

Keskkriminaalpolitsei on veebruari lõpus tabatud vendadele Voitkale esitanud süüdistuse kriminaalkoodeksi viie erineva paragrahvi alusel.

Politsei süüdistab Ülo (31) ja Aivar (32) Voitkat grupiviisilises korduvas salajases varguses, grupiviisilises vähemalt teistkordses relvastatud röövimises, politseinikult teenistusrelva röövis, ametiisiku ähvardamises, ebaseaduslikult vabaduse võtmises ja tapmiskatses.

Voitkadele esitatud süüdistustest on tõsiseimad politseinikult teenistusrelva röövimine ja tapmiskatse, mille eest ähvardab neid maksimaalselt eluaegne vangistus.

Politsei võttis Voitkadele süüdistuse esitamisel arvesse 1997. aastal sõiduauto varguse Vana-Antslast, samal aastal Urvaste kaupluse röövimise, eelmisel aastal Põlvamaa metsaameti peametsaülema asetäitjalt sularaha ja isiklike esemete röövimise, mullu Viljandi politseiprefektuuri politseiametnikelt isiklike ning teenistuspüstolite röövimise ja samal aastal Paistu vallas kannatanult sõiduauto, sularaha ja muude esemete röövimise.

Kriminaalasja eeluurimist on pikendatud kuni 1. maini.

Keskkriminaalpolitsei vahistas 14 aasta vältel politsei poolt taga otsitud Voitkad möödunud 29. veebruaril Viljandimaal Viiratsi lähedal talumajas.

Vennad Voitkad andsid ennast ise politsei kätte pärast seda, kui korravalvurid olid rohkem kui viis tundi piiranud nende peidukohta. Algul andis alla Ülo ja seejärel Aivar.

Keskkriminaalpolitsei komissar Heikki Rood ütles toona BNS-ile, et Voitkad olid ehitanud oma peidupaiga hoones asuva sauna peale. "Tabamisel võtsime neilt ära ka kõik relvad, mis meie andmetel nende käes olema pidid - kaks Makarovit, kaks Glocki ja kärbiku" ütles Rood.