Eksport kasvas võrreldes 1999. aasta veebruariga 47 protsenti. 2000. aasta jaanuariga võrreldes suurenes eksport üheksa protsenti.

Eesti juriidilistele isikutele kuuluvate kaupade eksport kasvas 10 protsenti. Kaupade väljavedu pärast Eestis töötlemist suurenes kaheksa protsenti.

Euroopa Liidu riikide osatähtsus ekspordis oli 80 protsenti (jaanuaris 79 protsenti). SRÜ riikide osatähtsus ekspordis oli kolm protsenti (jaanuaris samuti kolm protsenti).

Import kasvas 1999. aasta veebruariga võrreldes 45 protsenti. 2000. aasta jaanuariga võrreldes suurenes import 22 protsenti. Import sisetarbimiseks suurenes 18 protsenti, kaupade sissevedu Eestis töötlemiseks 31 protsenti.

Euroopa Liidu riikide osatähtsus impordis oli 67 protsenti (jaanuaris 60 protsenti). Kõige rohkem suurenes import Itaaliast (1,8 korda) ja Soomest (1,6 korda). SRÜ riikide osatähtsus impordis oli 11 protsenti (jaanuaris 14 protsenti).

Alates jaanuarist avaldab statistikaamet väliskaubanduse andmeid põhikaubandussüsteemi järgi. See tähendab, et ekspordist on välja jäetud reeksport tolliladudest ning import ei sisalda kaupade sissevedu tolliladudesse. Impordina võetakse täiendavalt arvele kaupade väljastamine tolliladudest siseringlusesse tarbimiseks või töötlemiseks. Andmete võrreldavuse tagamiseks on ka eelmise aasta andmed esitatud põhikaubandussüsteemi järgi.

Üldkaubandussüsteemi järgi oli veebruaris eksport 4,2 miljardit krooni ja import 6,1 miljardit krooni, kaubavahetuse bilansi puudujääk oli 1,9 miljardit krooni.

Veebruaris tolliladustati kaupu 1,4 miljardi krooni väärtuses ja reeksporditi tolliladudest 0,6 miljardi krooni eest. Sisekäibesse suunati kaupu tolliladudest 0,4 miljardi krooni väärtuses.

Tolliladustatakse ja reeksporditakse ladudest peamiselt neid kaupu, mis ringlevad SRÜ riikide ja teiste riikide, nagu Saksamaa, Soome, Rootsi, Cote d'Ivoire'i, Šveitsi, Hollandi, Ameerika Ühendriikide, Läti, Hiina ja Jaapani vahel. Sellised kaubad on peamiselt masinad ja seadmed, transpordivahendid, mineraalsed kütused (laevade, lennukite varud) ja keemiatooted.