Eesti Jazziauhinnad 2024 hääletus kestab 22.04 südaööni ning auhinnad antakse üle Jazzkaarel reedel, 26. aprillil kell 18.00 enne JT Conceptioni kontserti. Publiku lemmik saab auhinnaks 2000 eurot Delfi Meedia reklaamikrediiti.

Eesti Jazziauhindade jagamist ning sellele järgnevat JT Conceptioni kontserti saab vaadata otseülekandes Eesti Päevalehe kanalites.

Artistide loetelu:

Allan Kaljaste

Noor virtuoosne saksofonist, kelle süda tiksub smooth džässi rütmis. Lisaks aktiivsele muusikutööle väiksemates koosseisudes mängib Allan ka New Wind Jazz Orchestras ning töötab pedagoogina.

Anett Tamm

Kaasahaarava ja omanäolise tämbriga vokalist, improviseerija, produtsent ja helilooja, kelle eripalgeline looming ületab žanrilisi piire, tuues omavahel kokku nii alternatiivse popi kui nüüdisaegse džässi.

Ara Yaralyan

Karismaatiline ja meisterlik kontrabassist, kes on ühtmoodi nõutud nii pedagoogi kui muusikuna stuudios ja laval nii siin- kui sealpool Soome lahte.

Bianca Rantala

Multitalent Bianca Rantala on üks aktiivsemaid noori dirigente ja heliloojaid ning seda nii Eesti kui Soome džässiskeenes. Lisaks omaloomingule on Bianca suurepärane laulja, pianist ja kirglik orkestrijuht.

Karmen Rõivassepp

Instrumendiliku täpsusega intoneeriv laulja ja rahvusvaheliselt tunnustatud helilooja, kelle ampluaas on looming nii kvartetile kui bigbändile. Hinnatud uustulija Euroopa džässis, millele annab tõestust ka mitmeid auhindu pälvinud album „Ambivalence“ Aarhus Jazz Orchestraga.

Kertu Aer

Noor kontrabassist, helilooja ja bändijuht, kes on viimastel aastatel vallutanud nii Rootsi kui Norra džässifestivalide lavalauad. Kertul on peagi ilmumas mitu uut albumit eri koosseisudes ning ta on nõutud ansamblikaaslane Norra džässimaastikul.

Mingo Rajandi

Helilooja ja kontrabassist, kelle omalooming põimib omavahel kokku džässi ja nüüdisaegse muusika. Märkimist väärib Mingo tihe žanriülene koostöö nii luuletajate, koreograafide, teatri- kui visuaalkunstnikega ning oskuslik nüüdisaegse ja klassikalise, tihti ühiskonnakriitiliste tekstide kasutus loomingus.

Peedu Kass

Tunnustatud bassist ja helilooja, kes on oma mitmekülgse karjääri jooksul üles astunud mitmel pool Euroopas, USAs, Kanadas ja Austraalias ning kelle looming on jõudnud nii sümfoonia- ja kammerorkestri kui bigbändi noodipultidele. Lisaks aktiivsele muusikutööle innustab Peedu džässiskeene järelkasvu pedagoogina Viljandi Kultuuriakadeemias.

Nikita Korzoun

Saksofonist ja helilooja, kes hoiab oma loomingus au sees just traditsioonilist džässi. Noorele eale vaatamata on ta koostööd teinud nii Eesti kui välismaa jazzimaastiku tipptegijatega.