“Juba toona nägi ta vaid väga vähe ja sedagi ühe silmaga. Ainult kollast värvi suutis eristada,” meenutas üks Kristjanit tundev inimene. Enda sõnul teadis ta kohe, kellega tegu, kui pimedast roolijoodikust kuulis.

Tartu pimedate ühingu esimees Eva Kirillova ütles, et tunneb samuti Kristjanit hästi. “Kuni põhikoolini käis ta korralikult koolis, aga siis langes välja ja kool jäi lõpetamata,” rääkis Kirillova. Kirillova sõnul on Kristjan tegelikult terava mõistusega. “Noorena käis ta meil näiteks punktkirja võistlustel. Seda ta oskab väga hästi,” ütles ta.

Kirillova ütles, et ta tunneb Kristjani käitumise pärast piinlikkust. “Mul on plaan minna tema vanematega rääkima, aga see ei välista, et ta uuesti autorooli ei roniks.”

Kui esimest korda jäi Kristjan purjuspäi autoroolis vahele üle-eelmise pühapäeva öösel Tartus Võru tänaval, siis nädalavahetusel pidas politsei ta kinni Tartu lähistel Tõrvandil. Ka seekord oli Kristjan kerges joobes. Lisaks temale oli autos ka kolm kaaslast, kes tal juhtida aitasid. “Esimesel korral ta ise väitis, et sõidab

autoga pidevalt. Nüüd on meil põhjust arvata, et nii see tõesti on,” ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Marge Kohtla.

Kohtla sõnul arestis politsei Kristjanile kuuluva Audi 80 ning taotleb kohtult selle konfiskeerimist. “Noormehele endale taotleme me aresti.” Esimese rikkumise kohta polnud politsei jõudnud otsust veel vastu võtta.

Paljud pimedad proovivad

•• Tartu pimedate ühingu esimees Eva Kirillova ütles, et iseenesest on see tavaline, et pimedad inimesed autoga sõita proovivad. “Mina tean kümneid pimedaid, kes on proovinud,” lausus Kirillova. “Aga enamasti valitakse ikkagi selline koht, kus pole liiklust,” lisas ta.

•• Mitmel pool välismaal aga kogunisti reklaamitakse Kirillova sõnul võimalust anda pimedale inimesele võimalus autorooli istuda. “Loomulikult on siis kõrval spetsiaalsed instruktorid.”